27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.02.2024 22:35 | Son Güncelleme: 10.02.2024 22:41

Cisco binlerce çalışanının işine son verecek

ABD merkezli teknoloji devi Cisco yüksek büyüme alanlarına odaklanmak için binlerce kişiyi işten çıkaracak
Cisco binlerce çalışanının işine son verecek

Ağ devi Cisco, yüksek büyüme alanlarına odaklanmaya çalışırken, binlerce çalışanı işten çıkarmayı da içerecek şekilde iş organizasyonunu yeniden yapılandırmayı planlıyor. Kaliforniya merkezli şirketin web sitesine göre 2023 mali yılı itibariyle toplam çalışan sayısı 84 bin 900. Reuters'ın aktardığına göre, şirketin işten çıkarmalardan etkilenecek toplam çalışan sayısına hala karar verilmedi.

Şirket 14 Şubat'taki kazanç çağrısına hazırlanırken, önümüzdeki hafta içinde erken bir duyuru gelebilir.
Kasım 2022'de Cisco, bir kazanç çağrısı sırasında işgücünün yaklaşık yüzde 5'ini etkileyen ve 600 milyon dolarlık kıdem tazminatı ve diğer masraflara yol açan bir yeniden yapılanmayı duyurmuştu.

Nokia ve Ericsson da aynı yoldan gitti

Bu hamle, telekom üreticileri Nokia ve Ericsson dahil olmak üzere teknoloji şirketlerinin maliyetleri düşürmek amacıyla geçen yıl binlerce kişiyi işten çıkardığı bir dönemde geldi. Amazon, Alphabet ve Microsoft gibi birçok büyük teknoloji firmaları da son haftalarda işten çıkarmalar yaptı.

Cisco, ağ ekipmanlarına yönelik talebin yavaşladığının bir işareti olarak, bir önceki kazanç çağrısında tüm yıl gelir ve kar tahminlerini düşürmüştü. Şirket bu zayıflığı ilk çeyrekte siparişlerin yavaşlamasına bağlamış ve "müşteriler şu anda kendi ortamlarına ürün kurmaya ve uygulamaya odaklanmış durumdalar" demişti.

Şirket son yıllarda tedarik zinciri sorunları ve salgın sonrası talepteki yavaşlamayla boğuştu ve bu da siber güvenlik gibi yazılım tekliflerine yönelimi hızlandırdı.