08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.09.2023 20:07 | Son Güncelleme: 25.09.2023 15:18

iPhone 15 serisi Türkiye'de satışa çıkıyor: En uzun batarya ömrü hangisinde?

Yurt dışında satışa sunulan iPhone 15 serisi 29 Eylül'de Türkiye'de vitrinlerdeki yerini alıyor. Bu yeni modellerden biri olan iPhone 15 Plus ise Apple'ın bugüne kadar geliştirdiği en uzun batarya ömrüyle gelen telefon olma özelliğine sahip
iPhone 15 serisi Türkiye'de satışa çıkıyor: En uzun batarya ömrü hangisinde?

iPhone 15'in yurt dışında piyasaya sürülmesinin ardından ilk pil testi sonuçları gelmeye başladı. Apple, 3 nm sürecinde üretilen güçlü işlemcisi A17 Pro'nun enerji verimliliğinden lansman günü övgüyle bahsetti, bu nedenle iPhone 15 Pro ve Pro Max'in batarya ömrü noktasında en üst sırada yer alması için beklenti yükseldi.

iPhone 15 Plus batarya ömründe lider

Gerçekten de Pro Max, YouTube yayıncısı Mrwhosetheboss'un iPhone testinde önceki tüm iPhone'ları geride bıraktı. Ancak 13 saatten fazla ekran açık kalma süresiyle iPhone 15 Plus bu modeli de ardında bırarak kırılması güç bir rekor kırdı.

Apple'ın cihazın teknik özelliklerini paylaştığı resmi sayfası, sürekli ses çalma ve video oynatma oturumları üzerinden batarya ömrüyle ilgili kullanıcısını bilgilendiriyor. Apple'ın rakamlarına göre iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Plus ile karşılaştırıldığında 20 saate kıyasla 25 saate ulaşarak video oynatma akışında en uzun süre dayanan model oluyor.

Ses çalmada 100 saati aştı

Bununla birlikte, ses çalma konusunda iPhone 15 Pro Max, 95 saati bulurken, iPhone 15 Plus ise 100 saat ile üç haneli rakamlara ulaşıyor. Apple'ın rakamları modeller arasında karşılaştırma yapmak için iyi bir ölçüt sunuyor, ancak günlük telefon kullanımı genellikle video izlemek veya müzik çalmaktan daha zorlu olduğu için gerçek dünyadaki pil ömrü sürelerini bu verilerden çıkarmak zor.

Mrwhosetheboss, TikTok videoları izlemek, Zoom'da görüntülü sohbet, kamerada video kaydetmek ve oyun oynamak gibi güç tüketen etkinlikler arasında geçiş yaparak daha gerçekçi bir günlük kullanım modelini simüle etmeye çalışıyor. Telefon ekranı, pil tükenene ve kapanana kadar tüm süre boyunca açık kalıyor.

iPhone 15 Plus'tan önce en uzun batarya ömrüne iPhone 13 Pro Max sahipti, çünkü pil ömrü 14 serisinin üzerinde bir performans gösterdi.