28 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.08.2024 17:10 | Son Güncelleme: 19.08.2024 17:16

Tesla'dan yeni iş ilanı: Saati 48 dolara Optimus’u eğitecek operatör arıyor

Elektrikli araç üreticisi Tesla, insansı robotu Optimus’un gelişimini hızlandırmak amacıyla yeni personel alımları yapıyor. Şirket, güncel kurla 1620 Türk lirası ücretle, özel bir kıyafet giyip günde yedi saatten fazla yürüyerek Optimus'u eğitecek operatörler arıyor
Tesla'dan yeni iş ilanı: Saati 48 dolara Optimus’u eğitecek operatör arıyor

Geçtiğimiz yıl, 'hareket yakalayıcı kıyafetler' giyerek Optimus’u eğitmek üzere onlarca işe alım yapan elektrikli araç üreticisi Tesla, kurduğu ekibi genişletmeye devam ediyor. Şirket, 'Veri Toplama Operatörü' pozisyonu için yeni alımlar yapacağını açıkladı. Bu tam zamanlı iş pozisyonu için öngörülen saatlik ücret 25,25 ila 48 dolar arasında değişiyor.

Günlük 7 saati aşan mesai süresi

Business Insider’a göre, Bu pozisyon için başvuracak adayların boyunun 170 ile 180 santimetre arasında olması gerekiyor. Florida A&M Üniversitesi'nden robotik uzmanı Christian Hubicki, bu boy aralığının hem hareket yakalama kıyafetlerine uyum sağlamak hem de Optimus'un boyuna yakın olmak için gerekli olduğunu belirtti. Elon Musk, Optimus’un boyunun yaklaşık 173 santimetre olacağını açıklamıştı. Esnek çalışma koşulları öngörülüyor.

Tesla'nın 'Veri Toplama Operatörü' olarak adlandırdığı bu pozisyonda çalışanların, hareket yakalama kıyafeti ve sanal gerçeklik gözlüğü giyerek günde yedi saatten fazla test rotalarında yürümeleri ve belirlenen görevleri yerine getirmeleri gerekiyor. Ayrıca, operatörlerin topladıkları verileri analiz etmeleri, günlük raporlar hazırlamaları ve ekipmanlarıyla ilgili bazı küçük görevleri yerine getirmeleri bekleniyor.

Nvidia Research’te kıdemli araştırmacı ve Georgia Institute of Technology’de robotik profesörü olan Animesh Garg, bu iş tanımını değerlendirirken "Bu görev, hareket yakalama kıyafetiyle görevlerin yerine getirilmesini, ardından bu verilerin analiz edilmesini ve doğrudan insansı robotun kontrol edilmesini içeriyor" ifadelerini kullandı.

Bu yılın başlarında Tesla'nın bu pozisyon için büyük bir işe alım yaptığı ve LinkedIn verilerine göre, geçtiğimiz yıl içinde 50’den fazla kişinin bu görevde çalıştığı görülüyor.