29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.03.2023 20:20 | Son Güncelleme: 25.03.2023 20:36

Twitter altın onaylı rozet için kurumlardan 1000 dolar alacak

Sosyal medya devi Twitter, Blue aboneliğini tüm kullanıcılara açtı. Diğer yandan kurumlara özel olarak sunduğu altın rozetle ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı. Şirket, 'eski' doğrulanmış rozetleri kaldırırken işletmelerden altın onaylı rozetlerini saklamaları için aylık 1000 dolar ücret alacak
Twitter altın onaylı rozet için kurumlardan 1000 dolar alacak

Elon Musk'ın Twitter'ı için en son gelir yaratma çabasında, sosyal medya devi işletmelerden altın doğrulama rozetini bulundurmayı sürdürmek için ayda 1000 dolar ödemelerini istiyor.

Twitter bu politikayı Perşembe gecesi, 1 Nisan'dan itibaren "eski" doğrulanmış mavi rozetleri kaldırmaya başlama planıyla birlikte duyurdu; yani önümüzdeki aydan itibaren yalnızca Twitter Blue aboneleri doğrulanacak. Musk, doğrulanmış hesapların kamuya mal olmuş kişilere, politikacılara ve gazetecilere verilme şeklini defalarca eleştirmiş ve sistemin yozlaşmış olduğunu söylemişti. 

Sosyal medya danışmanı Matt Navarra yeni ücreti ilk olarak Şubat ayında, Twitter çalışanlarının Doğrulanmış Kuruluş olarak kaydolmak isteyen işletmelere bu ücreti teklif ettiğini söyledi. The Information aynı gün bu açıklamayı doğruladı ve değişikliğin ne zaman yürürlüğe gireceğinin ve ödeme yapmayan işletmelerin altın rozetlerini ne zaman kaybedeceklerinin henüz belli olmadığını ekledi.

Doğrulanmış işletmelere altın rozet

Business Insider'ın haberine göre Twitter şu anda doğrulanmış işletmelere altın rozet sunuyor ve ayrıca işletmeleriyle ilişkili diğer sayfaların altın rozetinin yanına logolarının küçük, köprülü bir versiyonunu yerleştirmelerine izin veriyor. 

Yeni plana göre, altın rozet aylık 1000 dolara mal olacak ve bir TV programı, çalışan vb. her bir bağlı kuruluş aylık 50 dolara mal olacak.

Twitter'ın duyurusu, Navarra'nın Twitter Business hesabının ilk olarak Ocak ayında erken erişim başvurusuyla birlikte reklamını yaptığı programın adının Doğrulanmış Kuruluşlar olduğu yönündeki haberini doğruluyor.

Twitter rozetleri geri alma hakkını saklı tutuyor

Şirket ayrıca "Doğrulanmış Kuruluşlar Hakkında" sayfasında "Alıcı Şartlarımızı, Hizmet Şartlarımızı ve politikalarımızı ihlal etmeniz veya hesabınızın askıya alınması da dahil olmak üzere, tamamen kendi takdirine bağlı olarak herhangi bir zamanda onay işaretinizi veya diğer rozetlerinizi haber vermeksizin kaldırma hakkını saklı tuttuğunu" belirtiyor.

Abonelik, ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya ve diğer birkaç ülke de dahil olmak üzere bir düzineden fazla ülkede kullanıma sunulacak.

Yeni plan, aylık 8 dolarlık yeni mavi rozetlerle birlikte gelen taklitçi hesapların artması nedeniyle piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra askıya alınan Twitter Blue abonelik hizmetinin piyasaya sürülmesinden bu yana Twitter'a eklenen en son ödeme seçeneği.

Reklamsız Twitter için abonelik hizmeti

Altın rozetlerin ilk kez tanıtıldığı Aralık ayında, mavi rozet için sadece 8 dolar ödeyen doğrulanmış işletmeler ve bireyler arasında ek bir ayrım katmanı olarak plan yeniden başlatıldı. Ocak ayında Musk, Twitter için henüz yayınlanmamış olan ve kullanıcıların siteye reklamsız erişmesine olanak tanıyan bir abonelik hizmetinin de reklamını yaptı.