19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.04.2024 22:27 | Son Güncelleme: 30.04.2024 23:11

X'in görüntülenme sayılarında dikkat çeken düşüş

Elon Musk'ın sahibi olduğu X'in paylaşılan mesajlarının görüntülenme sayılarında akşam saatlerinde kayda değer bir düşüş yaşandı. TSİ 18:00'den itibaren yaşanan sorunun global düzeyde hissedildiği görülürken, X'ten soruna ilişkin açıklama yapılmadı. Görüntüleme sayısındaki sorun beş saat sürdü
X'in görüntülenme sayılarında dikkat çeken düşüş

X'in görüntülenme sayısında sorun yaşanıyor. Kullanıcılar paylaştıkları mesajlarının görüntülenmelerinin 'çok az' göründüğüne dikkat çekerken, bu düşüşün TSİ 18:00 itibariyle rakamlara yansıdığı dikkat çekiyor.

Paylaşılan içeriklerde normalde yaklaşık 5 bin görüntülenme alan bir mesajın 20-30 arası görüntülemeye ulaştığı ekrana yansıyor, ancak 'Repost' ya da 'Like' gibi diğer etkileşim rakamlarında herhangi bir sorun görülmüyor.

Bir paylaşıma onlarca yanıt, repost ve like gelirken görüntülenme sayısı her zamankinden çok daha düşük görünüyor

 

Yaşanan erişim sorunu saat 23:00 sularında normale dönmeye başladı ve görüntülenme rakamları yükseldi.

Beğeni ve Repost verileri kaldırılabilir

Öte yandan yaşanan bu kısa süreli sıkıntı yeni arayüz çalışmasıyla ilgili olabilir. X'in arayüzünde ilerleyen haftalarda önemli değişiklikler olacak. Henüz üzerinde çalışma devam etse de X'in yöneticilerinden Christopher Stanley yaptığı paylaşımda yeni arayüzü ilk kez paylaştı ve takipçilerine yeni arayüzü nasıl bulduklarını sordu. Bu yeni arayüzde repost, like gibi butonların verileri üzerinde yazmazken, kullanıcıların rakamları görebilmek için özellikle yapılan paylaşıma tıklayarak ilerlemesi gerekecek. 

Yeni arayüzün ne zaman aktif olacağı ise henüz belli değil.