20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.03.2024 04:30 | Son Güncelleme: 22.03.2024 18:52

Yapay zeka etkisiyle 2050’ye doğru

Merkezi ABD New York’ta bulunan uluslararası reklam ajansı TBWA Türkiye Strateji Başkanı Toygun Yılmazer, 8-16 Mart günleri arasında Teksas Austin’de düzenlenen ve yaratıcı endüstrileri buluşturan festival SXSW’yi Oksijen için yazdı. Festivale bu yıl ‘yapay zeka’ damga vurdu
Desdemona, robot uzmanı David Hanson ve Hanson Robotics'teki ekibi tarafından yaratıldı. Aynı zamanda  Jam Galaxy Band'ın baş vokalisti. Yapay zeka tarafından bestelenen şarkıları seslendiriyor.
Desdemona, robot uzmanı David Hanson ve Hanson Robotics'teki ekibi tarafından yaratıldı. Aynı zamanda Jam Galaxy Band'ın baş vokalisti. Yapay zeka tarafından bestelenen şarkıları seslendiriyor.

Toygun Yılmazer / Konuk Yazar

South by Southwest – SXSW tüm dünyada yaratıcı endüstrilerin buluşma festivali olarak biliniyor. 1987’den beri her yıl mart ayında teknoloji, film, müzik ve kültürdeki trendleri takip etmek isteyen 300 bin kişi Amerika’nın Texas, Austin şehrine akın ediyor. Bir hafta süren etkinlikte birbirine paralel film festivali, müzik festivali ve binlerce konuşmadan oluşan bir konferans yapılıyor.