04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.09.2022 17:24 | Son Güncelleme: 01.09.2022 17:53

11.15 karat kusursuz pembe elmas açık artırmaya çıkacak

Sotheby's, ekim ayında Hong Kong'da müzayedede satılacak 11.15 karatlık pembe elması ilk olarak Londra'da tanıttı. Elmasın 21 milyon dolara satılması bekleniyor
Instagram/sothebys
Instagram/sothebys

Bir müzayedede şimdiye kadar görülen en büyük ikinci kusursuz pembe elmas, dün Londra'da Sotheby's tarafından tanıtıldı. 11.15 karatlık Williamson Pink Star, 5 Ekim'de Hong Kong'da bir müzayedede satılacak. Değerinin 21 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.  

Müzayede evi, pembe bir elmas için karat başına yeni bir fiyat rekoru kırma potansiyeline sahip olduğunu söylüyor. Sotheby's Asya’da Mücevherat ve Saatler Başkanı Wenhao Yu, “Harika bir koleksiyoncu bulacağına ve birçok kişinin ilgisini çekeceğine inanıyoruz. Çok güçlü bir fiyata ulaşma potansiyeline sahip” dedi. 

Dünya rekoru kıran elmas

2018'de Christie's Geneva tarafından satılan 18,96 karatlık Winston Pink Legacy’nin müzayede rekoru 2 milyon 656 bin 909 dolardır. Şimdiye kadar müzayedede sunulan en büyük canlı pembe elmas, 59.60 karatlık CTF Pink Star'dır. Sotheby's Hong Kong tarafından 2017'de 71,2 milyon dolara satıldı ve açık artırmada satılan herhangi bir mücevher için en yüksek fiyata ulaşarak dünya rekorunu elde etti. 

Yu, Williamson Pink Star'ı olağanüstü bir sanat eseriyle karşılaştırıyor. Yu, “Biz bu pırlantayı bir sanat eseri ve bir doğa harikası olarak görüyoruz. Bir Monet veya Picasso ile karşılaştırılabilir, hatta daha da nadirdir” dedi.

En iyilerden biri Elizabeth'te

Williamson madeni, müzayede evine göre “sakız” olarak tanımlanan pembe elmasları üretmesiyle ünlü, dünyanın en eski faal elmas madenlerinden biri. Madenden çıkan en iyi bilinen elmaslardan biri, Cartier tarafından bir broş haline getirilen ve Kraliçe II. Elizabeth'e ait olan 23,6 karatlık Williamson Pink Diamond'dır. 

Yastık şeklindeki elmas, nadir, olağanüstü renkli elmasların yapımında uzmanlaşmış bir elmas üreticisi olan Diacore tarafından 32.32 karatlık bir ham elmastan üretildi. Şirket, mücevheri 2021'in sonlarında 13,8 milyon dolara satın aldı.  Londra, elmasın halk sergilendiği ilk durak. Daha sonra Hong Kong'daki satıştan önce Dubai, Singapur ve Taipei'ye gidecek.