26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.08.2022 12:25 | Son Güncelleme: 10.08.2022 12:58

ABD eski Başkanı Donald Trump, çarşamba günü ifade vereceğini açıkladı

New York Başsavcısı tarafından şirket varlıklarını olduğundan yüksek gösterdiği gerekçesiyle açılan Trump Organizasyonları soruşturması kapsamında, ABD eski başkanı Donald Trump çarşamba günü ifade verecek
ABD eski Başkanı Donald Trump, çarşamba günü ifade vereceğini açıkladı

FBI ajanları tarafından evinin aranmasıyla gündemden olan ABD eski Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformu Truth Social’dan yaptığı açıklamada New York Başsavçısının emlak kralı olarak ilişkilerini incelediği soruşturma kapsamında Çarşamba günü ifade vereceğini söyledi. 

"Her taraftan saldırıya uğruyoruz"

Trump’ın ifadesinin alınacağı günün kararlaştırılması FBI ajanlarının, Beyaz Saray'dan ayrılırken gizli kayıtları alıp almadığına ilişkin farklı bir federal soruşturmanın bir parçası olarak Florida'daki Mar-a-Lago mülkünü aramasından sadece birkaç gün sonra geldi. Trump paylaşımında yarın Başsavcı’yı göreceğini belirterek “cadı avının devamı” dedi. Trump, "Büyük şirketim ve ben, her taraftan saldırıya uğruyoruz. Muz Cumhuriyeti!" diye ekledi.

Başsavcı Letitia James liderliğindeki New York soruşturması, Trump'ın şirketi olan Trump Organization'ın golf sahaları ve gökdelenler gibi değerli varlıkların değerini yanlış beyan ettiği, kredi verenleri ve vergi dairelerini yanılttığı iddialarını içeriyor. 

Çocukları da ifade verecek

Geçen ay, Trump Organizasyonları’na yönelik soruşturması kapsamında Donald Trump, kızı Ivanka ve oğlu Donald Jr.,  yeminli ifade vermeyi kabul etmişlerdi. Trump'ın Mayıs ayında ifadelerin ilerlemesini durdurmak için yaptığı temyiz başvurusu haksız  bulunmuştu.  Başsavcı James, aile emlak şirketiyle ilgili soruşturmasını, Trump'ın eski kişisel avukatı Michael Cohen'in eski başkanın sigorta, vergi ve kredi amaçları için şirket varlıklarının değerini yüksek gösterdiğini iddia eden Kongre ifadesinin ardından 2019'da başlattı. Daha sonra 2020'de şirketin ve ailenin soruşturmasını engellediğini iddia ederek dava açtı.