12 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.03.2022 23:00 | Son Güncelleme: 14.03.2022 23:30

Abramoviç büyük ihtimalle İstanbul’da

Reuters, Rus oligarkı Tel Aviv Beni Gurion Havaalanı’nda görüntüledi. Ardından Abramoviç’in uçağı Istanbul’a geldi. Yatı My Solaris de İstanbul’a gelmek üzere seyir halinde
Abramoviç büyük ihtimalle İstanbul’da

Uzun yıllardır yaşadığı Birleşik Krallık’ta yaptırım listesine alınan ve sahibi olduğu Chelsea Futbol Kulübü’ndeki yönetim yetkilerini kaybeden Rus oligark Roman Abramoviç giderek sıkışıyor. Reuters Haber Ajansı, Abramoviç’i pazartesi günü Tel Aviv Ben Gurion Havaalanı’nda görüntüledi.

Reuters Rus iş adamının İstanbul’a gideceği bildirilen bir özel uçağa binmek amacıyla havaalanında bulunduğu, ancak Ben Gurion’dan havalanan uçağa binip binmediğini onaylatamadığını yazdı.

Haberde, LX-RAY kuyruk numaralı Gulfstream G650ER tipi jetin Pazar günü akşam saatlerinde Moskova’dan Ben Gurion’a geldiğini, bugün de Ben Gurion’dan havalanıp İstanbul’a indiğini belirtti. Abramoviç'in jeti  5 Mart’tan 12 Mart’a kadar da İstanbul Havalimanı’nda bekledikten sonra 12 Mart'ta Moskova’ya uçmuştu. 

Roman Abramoviç'in sahibi olduğu My Solaris isimli yatı

Haberde, uluslararası yaptırımlar nedeniyle İsrail havaalanlarına gelen Rus özel jetlerinin 24 saat içinde ülkeyi terk etmek zorunda oldukları hatırlatıldı. 

Reuters, MarineTrafic sitesinde yer alan bilgilere göre Abramoviç’in süper yatı My Solaris’in de İstanbul’a gitmek üzere seyir halinde olduğunu bildirdi. Sitede yer alan bilgilere göre Adriyatik kıyısındaki Karadağ'dan demir alan yatın 23 Mart öğle saatlerinde İstanbul'a varması bekleniyor.