25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.11.2022 23:32 | Son Güncelleme: 08.11.2022 23:36

Elon Musk’ın serveti 200 milyar doların altına düştü

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk'ın serveti giderek azalıyor. Geçen yıl 340 milyar dolara yükselen serveti 177 milyar dolara geriledi
Elon Musk’ın serveti 200 milyar doların altına düştü

Elon Musk, yeni sahibi olduğu Twitter ile uğraşırken, net serveti geçen yılın zirvesinden neredeyse yarı yarıya düştü. Dünyanın en zengin insanının servetinin büyük kısmını oluşturan elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın hisseleri, salı günü 186.75 dolar gibi düşük bir seviyede işlem gördü. 

Tesla hisseleri bu yıl yüzde 45 düştü. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Musk bu yıl servetinden yaklaşık 92 milyar dolar kaybetti. Şu an 177 milyar dolar servete sahip. Tesla CEO’su hala dünyanın en zengin insanı ancak bu yıl elektrikli otomobil şirketinin hisseleri 410 dolarlık rekor seviyeye ulaştığında serveti sadece bir yıl önce 340 milyar dolara yükseldi.

51 yaşındaki Musk, 27 Ekim'de Twitter'ı satın alma anlaşmasını tamamladı ve kısa sürede ortalığı karıştırdı. San Francisco merkezli şirketin çalışanlarının neredeyse yarısını işten çıkardı ve bazılarını yeniden işe aldı. General Motors Co. ve Volkswagen AG gibi şirketler, platformun Musk'ın mülkiyetinde nasıl değişeceğini daha iyi değerlendirene kadar siteye reklam vermeyi durdurduklarını açıkladı.

Bu arada Tesla, ABD dışındaki en önemli pazarında ekonomik baskılarla boğuşuyor, son zamanlarda amiral gemisi Pekin showroomunu kapattı ve Çin'deki fiyatları düşürüyor. Geçen ay şirket, analistlerin tahminlerini tutturamayan üçüncü çeyrek satışlarını açıkladı ve Musk, Çin'deki yavaşlamayı ve artan faiz oranlarının etkisini kabul etti.