25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.10.2022 09:40 | Son Güncelleme: 23.10.2022 12:55

Elon Musk'ın tuhaf haftası: West'e destek, eski Rusya devlet başkanıyla şakalaşma ve soruşturma olasılığı

Kanye West ve Donald Trump ile sosyal medyadan atışmalar, eski Rusya başkanı ile şakalaşma ve olası bir federal soruşturma. Tüm bunlar Elon Musk'ın son bir haftasında olan bitenler
Elon Musk'ın tuhaf haftası:  West'e destek, eski Rusya devlet başkanıyla şakalaşma ve soruşturma olasılığı

Dünyanın en zengin adamı Elon Musk, bir dizi yahudi karşıtı yorumu nedeniyle ateş altındayken bile Kanye West ile dostluk kurarak, Rusya'nın eski Devlet Başkanı Dmitry Medvedev ile atışarak ve potansiyel olarak bir ulusal güvenlik soruşturmasının konusu haline gelerek yine olaylı bir hafta geçirdi.

Pazartesi: Musk, SpaceX'in Ukrayna'daki StarLink için ödeme yapmaya devam etmeyi kabul ettiğini söyledi. Musk, CNN'in cuma günü şirketin artık bu hizmeti sağlayamayacağını söylediğini bildirmesinin ardından Pentagon'a 380 milyon dolarlık fon talebini geri çektiğini duyurdu. 

Salı : Musk, West'in sağcı sosyal medya platformu Parler ile yaptığı satın alma anlaşmasını kutladı. Musk'ın West ve Truth Social'ı kuran ABD eski Başkanı Donald Trump ile güçlerini birleştirdiğini gösteren bir ifade olarak kendi sosyal medya sitelerini işaret eden 'Üç Silahşörler' diye bir tweet atıp sonrasında sildi.

Elon Musk'ın sildiği tweet / Forbes Insider

Çarşamba: Musk, Tesla CEO'su olarak günlük işine geri döndü. Beklentilerin altında kalan üçüncü çeyrek kazanç rakamlarını açıkladı ve yatırımcılarla yaptığı bir görüşmede Tesla'nın bir gün dünyanın en büyük şirketleri Apple ve Saudi Aramco'nun toplam piyasa değerini geçebileceğini düşündüğünü söyleyerek bir dizi küstah açıklama yaptı. Tesla şu anda bu iki şirketin toplamının yüzde 15'i değerinde.

Perşembe: Washington Post, Musk'ın görevi devraldığında Twitter işgücünün yaklaşık yüzde 75'ini işten çıkarmayı planladığını söyledi. Bloomberg ise Biden Yönetiminin, Twitter'ı satın almasını kısmen finanse eden Orta Doğu hükümetleriyle olan bağları ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le olan belirgin bağı nedeniyle Musk ve şirketleri hakkında bir ulusal güvenlik incelemesi yapmayı düşündüğünü bildirdi. 

Rusya ile bağları üzerinde artan incelemelerin ortasında Musk, Perşembe günü Medvedev'ee tweet atmaya başladı. Musk, istifa eden İngiltere Başbakanı hakkında bir şaka için Putin müttefikini "oldukça iyi bir trol" diyerek tebrik etti. 

Cuma: Musk güne küresel durgunluğun 2024'ün başlarına kadar sürmesini beklediğini tweetleyerek başladı. CNN, Biden Yönetimi'nin Musk ile StarLink'i İran'a getirme konusunda görüştüğünü bildirdi ki bu Musk ve Başkan Joe Biden'ın uzun süredir anlaşmazlık içinde oldukları düşünüldüğünde şaşırtıcı bir işbirliği.