11 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.04.2022 05:59 | Son Güncelleme: 15.04.2022 10:35

Japon eski Prenses'in eşi barosu sınavını yine geçemedi

Aşkı için kraliyet unvanlarından vazgeçen ve maddi haklarını bırakan Japon Prenses Mako yeni kariyerine başladı ancak kocası Komuro Kei'nin için işler iyi gitmiyor. Kei, ikinci kez New York Eyaleti baro sınavından kaldı
Japon eski Prenses'in eşi barosu sınavını yine geçemedi

Japonya'da protetosların gölgesinde evlenen ve aşkı uğruna kraliyet unvanlarından vazgeçen Prenses Mako, Komuro Kei ile evliliği sonrası çalışma hayatına adım attı. ABD'ye yerleşen Prenses Mako, New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi'nde gönüllü olarak çalışmaya başladı. İkonik müzenin Asya sanat koleksiyonunda görev aldığı söylenen Kamuro ise Japonya’da Budizm’i tanıtan 13. yüzyıldan kalma bir keşişin hayatından ilham alan bir resim sergisini oluşturmaya yardımcı oluyor.

Sınavı geçemedi

Japonya Veliaht Prensi Fumihito'nun büyük kızı Mako ile 26 Ekim 2021'de evlenen Komuro Kei için ise işler beklendiği gibi gitmiyor. Fordham Üniversitesi'nden Mayıs 2021'de mezun olan ve New York merkezli bir firmada hukuk danışmanı olarak çalışan Kei; ikinci kez New York Eyaleti baro sınavında başarısız oldu. 

Yeniden girenlerin yüzde 30'u başarılı oluyor

The New York State Board of Law Examiners kuruluşu, Şubat 2022'de düzenlenen sınavda başarılı olanların listesini yayımladı. ABD'li kuruluş, imtihana giren yaklaşık 3 bin adayın yüzde 45'inin geçtiğini, sınava yeniden girenlerin ise yüzde 30'unun başarılı olduğunu duyurdu. Komuro Kei ise sınavı geçenlerin olduğu listede yine yer almadı.

Uğruna tahtan vazgeçilen aşk

Mako ile Komuro 2012'de Tokyo'daki International Christian Üniversitesi'nde tanıştı, Eylül 2017'de nişanlanmak istediklerini duyurdular. Komuro, Ocak 2019’da yaptığı açıklamada ailesinin annesinin eski nişanlısından finansal yardım aldığını kabul etti. Komuro hakkında çıkan olumsuz haberlere rağmen Prenses Mako, Kasım 2020’de, erkek arkadaşı ile evlenmek istediğini kamuoyuna açıkladı. Naruhito’nun erkek kardeşi ve Prenses Mako’nun babası Veliaht Prens Fumihito, Kasım 2020’de çiftin evlenme isteğini onayladı.

Prenses ilke imza attı

Prenses Mako, geçen ekimde Komuro Kei dünyaevine girdi. Japon yasalarına göre, kadın kraliyet ailesi üyeleri halktan biriyle evlenmeleri durumunda statülerini kaybediyor. Ancak ailenin erkek üyeleri için böyle bir şart koşulmuyor. Evlilik için kraliyet töreni de yapmayan Prenses Mako, kraliyet ailesinden ayrılan kadın üyelere sunulan ödemeyi de geri çevirdi. Japonya İmparatoru Naruhito'nun yeğeni olan Prenses Mako, her iki geleneği de geri çeviren ilk kadın kraliyet üyesi oldu.