16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Video Giriş: 13.09.2023 08:54 | Son Güncelleme: 13.09.2023 10:07

Kim Jong-un ile Putin uzay üssünde bir araya geldi

Zırhlı treniyle Rusya'ya giden Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Vostoçni Uzay Üssü'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. İki lider incelemelerin ardından görüşmelere başladı

Dünyanın gözü kulağı bu zirvede. Zırhlı treniyle Rusya'ya gelen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Çin sınırına yakın bölgesindeki Vostoçni Uzay Üssü'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Kuzey Kore lideri, Putin ile el sıkıştığı sırada "Yoğun programınızda bizi davet ettiğiniz için teşekkür ederiz" dedi.

Ziyaretin Kuzey Kore için önemli bir tarihte gerçekleştiğini belirten Putin, "Sizi gördüğüme çok sevindim. Bu önemli olaylar, Cumhuriyet'in kuruluşunun 75. yıl dönümü, Büyük Kurtuluş Savaşı'nın 70. yıl dönümü, diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 75. yıl dönümü" ifadelerini kullandı.

Yeni üssün tesislerini gezen iki lider, Angara uzay roket kompleksi fırlatma aracının montaj atölyesi, Soyuz-2 uzay aracının fırlatma kompleksi ve Angara aracı için yapım aşamasında olan fırlatma kompleksini inceledi. Putin ve Kim'in tesislerdeki incelemeleri esnasında Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuriy Borisov ve Uzay Altyapı Operasyon Merkezi Genel Müdürü Nikolay Nesterçuk sunum yaptı.

ABD’li yetkililere göre iki liderin gündeminde Rusya’nın Ukrayna’da kullanmaya ihtiyaç duyduğu silah ve mühimmatların ticareti var.

Kim, Vostoçniy Uzay Üssü'nün bulunduğu bölgeye özel tren ile geldi ve üsse arabayla geçti. Uzay üssündeki incelemelerinin ardından iki ülkenin lideri, beraberlerindeki heyetlerin katılımıyla görüşmelere geçti.

Öte yandan Güney Kore ve Japonya, iki liderin görüşmesinden saatler önce Kuzey Kore'nin doğu kıyısından iki kısa menzilli balistik füze fırlattığını tespit ettiklerini duyurdu.

 

 

 

 

Benzer Videolar