08 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.06.2022 15:48 | Son Güncelleme: 22.06.2022 16:07

Kümesine girdiği çiftçi kurtardı: Seramik yumurta pitonun sonu oluyordu

Avustralya’da tavukların yumurtlamasını teşvik etmek için kullanılan seramik yumurta, kümese gelen pitonun sonu oluyordu... Vicdanlı çiftçi hayvanı veterinere yetiştirdi
Fotoğraf: Getty Images
Fotoğraf: Getty Images

Avustralya’nın Byron Bay kentinde yaygın olarak halı pitonu olarak adlandırılan Morelia spilota türündeki yılan yaralı olarak bulundu. Byron Bay Wildlife hastanesinde incelenen yılana endoskopi çekildikten sonra, seramik bir yumurta yuttuğu fark edildi. 

Tavukları teşvik için seramik yumurta

Edinilen bilgiye göre yerel bir çiftçi tavuklarını daha fazla yumurtlamaya teşvik etmek için tavuk kümesine seramik bir yumurta bıraktı. Kümese giren piton gerçek yumurtayı yedikten sonra seramik yumurtayı da yuttu. Götürüldüğü hastanede ameliyat edilen yılanın içinden seramik yumurta çıkartıldı. 

Avustralya'nın en büyük mobil vahşi yaşam hastanesi, yaralı ve hasta olan yaban hayvanları için ücretsiz tam zamanlı veteriner bakımı sağlamak üzere kuruldu. Hastanede vahşi yaşam hayvanlarına hak ettikleri kaliteli bakımı vermeyi amaçlıyorlar ayrıca acil durumlarda tehdit altındaki yaralı hayvanlara da bakım sağlıyorlar.