29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.12.2023 09:53 | Son Güncelleme: 17.12.2023 14:46

Trump: Göçmenler ülkemizin kanını zehirliyor

2024 seçimlerine yeniden adaylığını koyan eski ABD Başkanı Donald Trump, cumartesi günü gerçekleşen mitingde göçmenlerle ilgili daha önce yaptığı skandal açıklamalarına bir yenisini ekledi
Trump: Göçmenler ülkemizin kanını zehirliyor

The Guardian’ın haberine göre haftalar önce Amerika’daki göçmen kesimini tanımlamak için haşarat kelimesini kullanan eski ABD Başkanı Donald Trump, cumartesi günü New Hampshire’de yaptığı konuşmada göçmenlerin ‘ülkenin kanını zehirlediğini’ söyledi. New Hampshire’de gerçekleştirdiği önceki mitingde “Komünistleri, Marksistleri, faşistleri ve ülkemiz sınırları içinde haşarat gibi yaşayan, yalan söyleyen, hırsızlık yapan ve seçimlerde hile yapan radikal sol haydutların kökünü kazıyacağız” tehdidinde bulunan Trump, sözleri nedeniyle kınandı.


Mitingde toplanan kalabalığa seslenen Trump “Ülkemizin kanını zehirliyorlar. Yaptıkları bu. Sadece Güney Amerika'da değil, dünyanın her yerindeki hastaneleri ve hapishaneleri zehirliyorlar. Afrika'dan, Asya'dan, dünyanın her yerinden ülkemize geliyorlar” dedi.

"Nazi Almanyası'nda kullanılar ifadeler"

Beyazların üstünlüğünü savunan söylemleri nedeniyle kınanan Trump, ‘kan zehirlenmesi’ ifadesini ikinci kez kullandı. Korkunç söylemini ilk kez ekim ayında kullanan Trump hakkında ABD Başkanı Joe Biden‘Nazi Almanya'sında kullanılan bir dili’ kullandığını söyledi ve ekledi: "Trump yakın zamanda 'Amerika'nın kanı zehirleniyor’ dedi. Bu yine Nazi Almanyası'nda kullanılan ifadelerin aynısını yansıtıyor.”

Göçmen politikasını devreye sokacak

CNN, Trump’ın 2024’te yeniden seçilmesi halinde başkanlığının ilk döneminde vadettiği katı göç planını devreye sokacağını öne sürdü. Yeni planlarının, hâlihazırda ABD'de yaşayan belgesiz göçmenleri, sözde sınır dışı edilmek üzere gözaltı kamplarına yerleştirmeyi hedeflediğini bildirildi. Cumartesi günü Trump, ABD'ye seyahat yasaklarını yeniden başlatacağını ve genişleteceğini söyledi. 2017'de Müslüman çoğunluğa sahip birçok ülkeye ve Afrika ülkesine girişi yasakladı.