08 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.06.2022 17:34 | Son Güncelleme: 27.06.2022 22:21

Ukrayna'da AVM'ye Rus füzesi

Rus füzeleri Kremençuk'ta binden fazla sivilin bulunduğu AVM'ye isabet etti. Saldırı sonucu 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 40’tan fazla kişinin yaralandığı belirtildi
Ukrayna'da AVM'ye Rus füzesi

Rus füzeleri Ukrayna'nın Kremençuk şehrindeki kalabalık bir AVM'yi vurdu. Güpegündüz gerçekleyen saldırının ardından alışveriş merkezi alevler içinde kaldı. 

"Kurtarma ekipleri müdahale ediyor"

Zelenskiy Telegram’dan yaptığı açıklamada saldırı sırasında, AVM’de binden fazla sivilin bulunduğunu söyledi. Zelenskiy, “Alışveriş merkezi yanıyor, kurtarma ekipleri yangına müdahale ediyor. Kurbanların sayısını hayal etmek imkansız. Rus ordusu için tehlike yok. Stratejik değeri yok. Sadece insanların normal bir hayat sürmeye çalışması, işgalcileri çok kızdırıyor” dedi.

"Maalesef kurbanlar var"

Poltava bölgesi Valisi Dmitry Lunin, saldırı ya da kayıplar hakkında bilgi vermedi ancak, "Maalesef kurbanlar var. Daha fazla ayrıntı sonra açıklayacağız” dedi.  Siyah dumanların yükseldiği AVM'nin görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı.

Şehrin belediye başkanı Vitaliy Meletskiy, Facebook'ta yaptığı paylaşımda, Rus füzesinin çok kalabalık  bir bölgeye düştüğünü duyurdu. Meletskiy, olay yerinde olduğunu belirtse de kaç kişinin öldüğünü veya yaralandığını söylemedi.

Bu, Vladimir Putin'in güçlerinin işgalin 24 Şubat'ta başlamasından bu yana hastaneleri, okulları ve evleri yıktığı Ukrayna'daki savunmasız sivillere karşı gerçekleştirdiği en son saldırı olarak kayıtlara geçti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri: 10 kişi hayatını kaybetti

Ukrayna Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Amstor Alışveriş Merkezi'nin, Rusya'nın Kursk bölgesinden "Tu-22M3" tipi savaş uçaklarının fırlattığı "Х-22" füzeleriyle vurulduğu belirtildi.

Poltava Bölge Askeri Yönetimi Başkanı Dmitriy Lunin de itfaiye ekiplerinin, vurulan alışveriş merkezinde çıkan yangını söndürme çalışmalarının sürdüğünü belirterek "Saldırı sonucu 10 kişi yaşamını yitirdi, 40’tan fazla kişi yaralandı" dedi.