04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.04.2024 15:09 | Son Güncelleme: 23.04.2024 15:18

Ünlülerin tasarımcısı çanta kaçakçılığından hapis cezasına çarptırıldı

Kolombiyalı tasarımcı Nancy Gonzalez timsah ve piton el çantası kaçakçılığından hapis cezasına çarptırıldı. Gonzalez ticari uçuşlarla ülkesinden ABD'ye çanta taşıması için kurye tutuyordu
Oyuncu Eva Longoria, Nancy Gonzalez'in tasarım çantasını kullanan isimlerden
Oyuncu Eva Longoria, Nancy Gonzalez'in tasarım çantasını kullanan isimlerden

Tasarımları Britney Spears'tan Sex and the City dizisinin oyuncularına kadar birçok ünlü tarafından kullanılan modacı Nancy Gonzalez, ülkesi Kolombiya'dan timsah derisi çanta kaçakçılığı suçlamasıyla yargılanıyordu. Miami'deki mahkemede suçunu kabul eden Gonzalez 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. İlk olarak 2022 yılında Kolombiya'nın Cali kentinde tutuklanan Gonzalez daha sonra ABD'nin vahşi yaşam yasalarını ihlal ederek çantalarını ticari uçuşlarla üst düzey showroomlara ve New York moda etkinliklerine taşımaları için kurye tuttuğu gerekçesiyle ABD'ye iade edildi.

Taktiği uyuşturucu kaçakçılarına benzetildi

Gonzalez'in taktiğini uyuşturucu kaçakçılarınınkine benzeten ABD'li savcı yardımcısı Thomas Watts-Fitzgerald "Her şey para için yapılıyor. Eğer bu davranıştan caydırmak istiyorsanız, sahadaki kişiyi değil, kokain kralını ararsınız" dedi.

Gonzalez'in avukatları ünlü tasarımcı için hoşgörü talebinde bulunarak, onun Cali'deki evinde arkadaşları için kemer tasarlayan 2 çocuklu bekar bir anneden Dior, Prada ve Gucci gibi markaları geride bırakan bir tasarımcıya dönüşme yolculuğunu anlattılar. Gonzalez'in bir zamanlar 300 çalışanı olan şirketi, tutuklanmanın ardından iflas etti ve faaliyetlerini durdurdu. Hüküm giymeden önce mahkemeye hitap eden 71 yaşındaki Gonzalez, ABD yasalarına titizlikle uymadığı için çok pişman olduğunu ve tek dileğinin 103 yaşındaki annesine bir kez daha sarılmak olduğunu söyleyerek "Baskı altında kötü kararlar verdim" dedi.

Gonzalez'in kullandığı derilerin ticareti yasak olmasa da, bu deriler Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme kapsamında yakın izleme gerektiren koruma altındaki vahşi yaşamdan geliyordu. Salma Hayek, Britney Spears ve Victoria Beckham, Gonzalez'in özenle hazırladığı el çantalarını satın alan ünlüler arasında. Gonzalez'in çalışmaları 2008 yılında New York Metropolitan Sanat Müzesi'nde açılan bir sergide de yer almıştı.