12 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.03.2022 14:03 | Son Güncelleme: 08.03.2022 15:34

Vladimir Zelenskiy'den Kırım ve Donbas açıklaması: Uzlaşma bulabiliriz

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın operasyonu durdurmak için sıraladığı koşullar hakkında konuştu: Kırım ve Donbas'ın tanınmasını tartışabiliriz
Vladimir Zelenskiy'den Kırım ve Donbas açıklaması: Uzlaşma bulabiliriz

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin üçüncü turu tamamlandı. Kremlin'den dün gelen açıklamada savaşı sonlandırmak için 3 şart öne sürüldü. Bunlar; Ukrayna'nın NATO'ya katılmaktan vazgeçmesi, Kırım'ın Rusya'nın bir parçası olarak kabul edilmesi ve doğudaki 2 ayrılıkçı bölgenin de bağımsızlığının tanınması olarak sıralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, konu hakkında Amerikan ABC News'e verdiği röportajda "Kırım ve Donbas'ın tanınmasını tartışabiliriz" dedi.

"Rusya dışında kimse tanımıyor"

Muhabirin "Bu 3 koşulu yapmaya istekli değil misiniz" sorusunu yanıtlayan Zelenskiy, bu bölgelerin Rusya dışında hiçbir ülke tarafından tanınmadığını belirtti. Zelenskiy "Bunu tartışabilir ve anlaşmaya varabiliriz. Bu bölgelerin nasıl yaşayacağını görüşebiliriz" dedi. Üç kilit şart için muhtemel çözüm önerileri olduğunu söyledi.

"Ultimatomlar için hazır değiliz"

Ukrayna devlet başkanı "Benim için önemli olan bu bölgelerde Ukrayna'nın bir parçası olmak isteyen insanların nasıl yaşayacağı. Yani soru onları kolayca tanımaktan çok daha karmaşık. Bu başka bir ultimatom ve ultimatomlar için hazır değiliz" ifadelerini kullandı.