22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.07.2024 15:12 | Son Güncelleme: 11.07.2024 15:21

AB, Rolex'in Bucherer'i almasını onayladı

Lüks saat üreticisi Rolex, 1924’ten bu yana birlikte çalıştığı dünyanın en köklü perakendecisi Bucherer’i bünyesine katıyor alıyor. Avrupa Birliği (AB) dev satın almaya onay verdiğini duyurdu.
AB, Rolex'in Bucherer'i almasını onayladı

İsviçre'nin en büyük saat markası, Rolex ilk kez tüketici satışlarında önemli bir varlık kazandıracak bir anlaşma kapsamında lüks perakendeci Bucherer'i satın alıyor. AB Komisyonu, İsviçre markası Rolex'in Bucherer'in tamamını satın alma teklifinin uygun bulunduğunu duyurdu.

"Rekabet kaygılarına yol açmayak"

Açıklamada, satın alma işleminin öncelikle lüks saatlerin üretimi, tedariki ve perakende satışıyla ilgili olduğu belirtilerek, Avrupa'da alternatif tedarikçilerin ve perakendecilerin varlığı nedeniyle satın almanın rekabet kaygılarına yol açmayacağı sonucuna varıldığı ifade edildi.

1924'ten beri işbirliği yapıyorlardı

Böylece uzun yıllardır birlikte çalışan markalar artık birlikteliklerini lüks saat sektörünü etkileyecek farklı bir boyuta taşıyacak. Bucherer ve Rolex, 1924 yılından bu yana dünya üzerindeki satış noktalarında Tudor ve Rolex satış - destek hizmeti konusunda iş birliği yapıyordu. Bucherer dünya çapında 100'den fazla konumda faaliyet gösteriyor. Var olduğu noktalarının 53'ünde Rolex ve 48'inde Tudor ürünlerini perakende olarak satıyor. Aynı zamanda Bucherer, her iki marka için resmi satış sonrası hizmet merkezi olarak da servis veriyor.

Bucherer, 1888 yılında kuruldu, kuruluşundan bu yana aynı aile tarafından yönetilmekte olup kurucu Carl F. Bucherer'in saat sektöründe efsanevi bir figür olan torunu 90 yaşında Jorg G. Bucherer tarafından yönetiliyor, “Rolex'in kurucusu Hans Wilsdorf ile tanışan ve çalışan hala aktif olan son kişi" şeklinde belirtiliyor.

Daha fazla bilgi

Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren büyük ölçekli şirketlerin birleşme ve satın almalarını denetlemek, AB Komisyonu'nun yetkileri arasında bulunuyor. AB Komisyonu, yürüttüğü inceleme ve soruşturmalarda rekabete aykırı bir durum olup olmadığını değerlendiriyor. Rekabete aykırı durumların tespit edilmesi halinde AB Komisyonu, birleşme veya satın almaları engelleyebiliyor.