09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.10.2023 22:02 | Son Güncelleme: 04.10.2023 22:18

Apple'ın piyasa değeri arttı: Tim Cook hisse satışından 41 milyon dolar kazandı

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Apple'ın CEO'su Tim Cook son iki yılın en büyük hisse satışından 41 milyon dolar kazandı
Apple'ın piyasa değeri arttı: Tim Cook hisse satışından 41 milyon dolar kazandı

Apple İcra Kurulu Başkanı Tim Cook, ABD'de yapılan bir menkul kıymet başvurusuna göre, iki yıl içindeki en büyük hisse satışında vergilerden sonra 41,5 milyon dolar kazandı.

Salı günü yapılan başvuruya göre Cook, vergiler hesaba katılmadan önce yaklaşık 87,8 milyon dolar değerinde 511 bin hisse sattı. Ağustos 2021'deki hisse satışından 355 milyon dolar kazanmıştı. Böylece, Tim Cook'un satışın ardından yaklaşık 565 milyon dolar değerinde yaklaşık 3,3 milyon hisseye sahip olduğu görüldü.

Apple hisseleri düşüşte

Reuters'ın haberine göre yatırımcıların akıllı telefon talebinin beklenenden daha yavaş toparlanmasından endişe duyması nedeniyle şirketin hisseleri Temmuz ayındaki 198,23 dolarlık rekor seviyesinden yüzde 13 oranında düşüş gösterdi.

Apple geçtiğimiz ay yeni iPhone 15 serisini fiyatlarını artırmadan piyasaya sürmüş ve bazı sektör gözlemcileri bu hamlenin küresel akıllı telefon çöküşüne bir yanıt olduğunu söylemişti.

Yüksek enflasyon yeni telefon isteğini kırdı

KeyBanc analistleri, Apple'ın en büyük coğrafi segmenti olan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki satış büyümesinin dördüncü çeyrekte tekrar yavaşlayacağı endişesiyle tahminlerini düşüş yönlü revize ederken, aracı kurum ABD'de daha az sayıda telefon kullanıcısının yüksek enflasyonla boğuşurken cihazlarını yükseltme olasılığının olduğunu belirtti.

Araştırma şirketi Canalys tarafından hazırlanan bir rapora göre Kuzey Amerika'daki akıllı telefon sevkiyatlarının 2023 yılında yüzde 12 düşmesi bekleniyor.