18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.07.2024 19:20 | Son Güncelleme: 10.07.2024 19:34

CNN 100 çalışanının işine son verecek

Reuters tarafından Çarşamba günü görülen bir iç yazışmaya göre, haber kuruluşu CNN, haber operasyonlarını birleştirme ve dijital işini güçlendirme planının bir parçası olarak yaklaşık 100 kişiyi işten çıkaracak
CNN 100 çalışanının işine son verecek

CNN Worldwide CEO'su Mark Thompson yazışmada çalışanlarına, CNN'in haber toplama ve dijital haber ekiplerini birleştireceğini, video operasyonlarına yatırım yapacağını ve izleme başına ödemeli haber ürünlerini piyasaya süreceğini söyledi. Thompson yazışmada, "Geleceğin dijital platformunu inşa ediyoruz" dedi.

Eski bir New York Times ve BBC yöneticisi olan ve geçen yıl Ekim ayında CNN'in CEO'su olarak göreve başlayan Thompson, ağın operasyonlarını düzene sokmaya ve düşen TV izleyicisine karşı satışları artırmaya çalışıyor. CNN, bu yılın sonuna kadar CNN.com için bağımsız bir abonelik ürünü başlatacak ve özel içeriğe odaklanacak.

Kuruluş, Max yayın platformu için içerik üretecek ve CNN'in TV içeriğini dijital kanalları için paketleyecek bir birim olan TV Future Lab'i kuracak.

Thompson personele, yeni yapı kapsamında oluşturulacak diğer rollerin yanı sıra 3.500'den fazla işgücünden yaklaşık yüz kişinin işini kaybedeceğini söyledi.

Warner Bros Discovery'nin sahibi olduğu CNN, geçen yıl Max'te içerik yayınlamaya başladı. Thompson ayrıca CNN'in editoryal iş akışlarında, merkezi bir planlama ve sunum süreci ve bir hikayenin başlangıcından yayınlanmasına kadar tüm aşamalarını yönetmek için yeni bir rol de dahil olmak üzere çeşitli değişiklikler hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Sektördeki değişim medya devlerini revizyona itiyor

Geleneksel medya grupları, TikTok ve YouTube gibi dijital kanallar aracılığıyla yeni kitlelere ulaşma ve aynı zamanda eski işlerini ve mevcut müşterilerini koruma ihtiyacıyla karşı karşıya.

CNN, 2022 yılında CNN+ adında bir dijital abonelik hizmeti başlattı ancak yeni sahipleri Warner Brothers Discovery'nin Max yayın hizmetine odaklanması nedeniyle bu hizmet sadece bir ay sonra kapatıldı. Thompson Nisan ayında FT'ye verdiği demeçte bunun "oldukça hızlı bir şekilde terk edilen büyük ve cesur bir deney" olduğunu söyledi.