15 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.10.2024 22:44 | Son Güncelleme: 14.10.2024 23:54

Nvidia hisseleri yeni rekorunu kırdı: Apple'ı tahtından etmenin eşiğine geldi

Nvidia'nın hisseleri Pazartesi günü rekor seviyelere yaklaşarak yapay zeka yonga üreticisini, dünyanın en değerli şirketi Apple'ı tahtından indirmenin eşiğine getirdi
Nvidia hisseleri yeni rekorunu kırdı: Apple'ı tahtından etmenin eşiğine geldi

Yatırımcıların yeni nesil Blackwell yapay zeka işlemcilerine yönelik güçlü talebe güvenmesiyle Nvidia'nın hisseleri %2,8 artışla 138,57 $'a yükseldi ve 20 Haziran'daki 140,76 $'lık gün içi rekor seviyesinin hemen altında kaldı.

Haziran ayında Nvidia kısa bir süreliğine dünyanın en değerli şirketi olmuştu, ancak Microsoft tarafından geçildi ve teknoloji üçlüsünün piyasa değerleri birkaç aydır başa baş gidiyor.

Kaynak: companiesmarketcap.com

 

Son kazançlar Nvidia'nın piyasa değerini 3,4 trilyon dolara yükselterek Apple'ın 3,5 trilyon dolarlık değerinin hemen altında ve Microsoft'un 3,1 trilyon dolarlık değerinin üzerinde yer aldı. Nvidia; Alphabet, Microsoft, Amazon ve diğer büyük teknoloji şirketleri arasında gelişen yapay zeka teknolojisine hakim olma yarışında Wall Street'in en büyük kazananı oldu.

S&P 500 rekor seviyede

Yatırımcılar çeyrek dönem raporlama sezonuna hazırlanırken, Apple %1,2 ve Microsoft %0,9 artarak S&P 500 %0,7 artışla kendi rekor seviyesine yükseldi.

Nvidia'nın işlemcilerini üreten Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC)  artan talep sayesinde Perşembe günü çeyrek dönem karında %40'lık bir sıçrama bildirmesi bekleniyor.

LSEG verilerine göre analistler, yapay zeka veri merkezleri kurmak için yapılan harcamaların Nvidia'nın yıllık gelirinin iki kattan fazla artarak yaklaşık 126 milyar dolara ulaşmasına yardımcı olmasını bekliyor. Nvidia'nın rallisi S&P 500'ü rekor seviyelere yükseltirken, yatırımcılar teknolojiye yapılan harcamalarda yavaşlama belirtileri ortaya çıkarsa yapay zeka konusundaki iyimserliğin azalabileceğinden endişe ediyor.