25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.12.2022 18:02 | Son Güncelleme: 06.12.2022 18:22

Pepsi yüzlerce çalışanını işten çıkaracak 

The Wall Street Journal, PepsiCo'nun ABD'deki merkezlerinde birçok çalışanını işten çıkarmaya başladığını yazdı. Şirket tarafından çalışanlara gönderilen bir nota göre organizasyonun basitleştirmeyi amaçlandığı söylendi
Pepsi yüzlerce çalışanını işten çıkaracak 

PepsiCo, Kuzey Amerika’daki atıştırmalık ve içecek bölümlerinin genel merkezindeki yüzlerce çalışanı işten çıkaracak. The Wall Street Journal’ın (WSJ) yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre şirketin işten çıkarma kararı, kemer sıkma politikasının teknoloji ve medya şirketlerinin ötesine geçtiğini gösteriyor. 

İşten çıkarmalar şirketin New York merkezli içecek merkezini, ve Chicago, Plano’da bulunan atıştırmalık ve paketlenmiş gıda bölümlerini etkiliyor. WSJ tarafından görüntülenen personele gönderilen bir notta PepsiCo, çalışanlarına işten çıkarmaların daha verimli çalışabilmeleri için organizasyonu basitleştirmeyi amaçladığını söyledi. Kaynaklar, içecek tarafında işten çıkarmaların daha ağır olacağını çünkü atıştırmalık biriminde gönüllü emeklilik programıyla pozisyonların zaten azaltıldığını belirtti.

Geçen yıl 309 bin kişiyi işe aldı

PepsiCo, aynı adı taşıyan kola ile birlikte Doritos, Lays ve Quaker Oats gibi ürünlerin sahibi. Geçen yıl 25 Aralık itibariyle PepsiCo, ABD'de yaklaşık 129 bin kişi dahil olmak üzere dünya çapında yaklaşık 309 bin kişiye istihdam sağladı. Birçok insanı zor durumda bırakan artan fiyatlara rağmen marketlerde satılan yiyecek ve içeceklere olan talep hala güçlü. PepsiCo ve diğer gıda şirketleri, malzemeler, nakliye ve işçilik için artan maliyetleri dengelemek amacıyla fiyatları artırıyor. 

PepsiCo yöneticileri, üç aylık satış ve kârlarında bir sıçrama bildirdikten sonra, Ekim ayında kâr marjları üzerindeki baskıyı dengelemek ve kötüleşen makroekonomik koşulların üstesinden gelmek için maliyetleri düşürdüklerini söylediler. 

PepsiCo, beyaz yakalı işçileri ön saflarda tuttukları halde işten çıkaran Walmart Inc. ve Ford Motor Co. gibi diğer şirketlere katılıyor. Bu arada, reklamlardaki azalmanın ardından birçok teknoloji ve medya şirketi büyük çaplı işten çıkarmalar yaptı.