26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.01.2023 16:32 | Son Güncelleme: 18.01.2023 17:13

Twitter 500'den fazla reklamverenini kaybetti

Twitter'ın 500'den fazla reklamvereni, Elon Musk'ın geçen yıl şirketi devralmasından bu yana sosyal medya platformundaki harcamalarını sonlandırdı. Bu durum geçen yıla oranla şirketin günlük gelirini yüzde 40 düşürdü
Twitter 500'den fazla reklamverenini kaybetti

Kişisel servetinde 200 milyar dolar kaybeden ilk insan olarak tarihe geçen Elon Musk'ın kara günleri devam ediyor. Platformer'ın haberine göre Twitter’ın günlük geliri bir önceki yıla göre yüzde 40 azalırken, Elon Musk'ın Twitter'ı ekim ayında satın almasından bu yana şirket 500'den fazla üst düzey reklamverenini kaybetti.

Twitter'ın ana gelir kaynağı olan reklamlar, 2021'deki 5,1 milyar dolarlık gelirinin yüzde 90'ından fazlasını oluşturuyor ancak Audi ve Pfizer gibi müşteriler, Tesla CEO'sunun 44 milyar dolarlık satın alma işleminden sonra Twitter'dan uzaklaştılar. Musk'ın şirketi satın almasından sonra nefret söyleminin artmasına ilişkin endişeler, reklamverenlerin teker teker halinde geri çekilmesine neden oldu.

Financial Times'ın haberine göre Twitter'ın 13 milyar dolara yaklaşan borç yükünü bu ayın sonuna kadar ödemesi gerekiyor. Musk, Tesla'daki hisselerinin daha fazlasını satmak ve hatta Twitter'ı iflas korumasına almak gibi seçenekleri değerlendiriyor. Musk, Twitter anlaşmasının finansmanına yardımcı olmak için geçen yıl Tesla'da 20 milyar dolardan fazla değerde hisse sattı.

Reklamverenleri geri döndürme çabaları

Wall Street Journal tarafından görülen belgelere göre teknoloji şirketi, reklamverenlerin reklam harcamalarının 250 bin dolara kadar olan bir kısmını karşılamayı teklif ederek reklam alanı sunuyor. Bundan yararlanmak için markaların 500 bin dolarlık reklamın tamamının 28 Şubat'a kadar yayınlanması gerekiyor. 

Çalışan tazminatlarının ödenmemesi

Los Angeles'ta eski Twitter çalışanlarını temsil eden kendi firması The Bloom Firm'in baş avukatı Lisa Bloom önceki aylarda yaptığı açıklamada, "Twitter çalışanları, 4 Kasım'dan 4 Ocak'a kadar iki aylık taban maaşlarını ve yardımlarının bir kısmını aldılar. Vaat edilen üçüncü maaş ödemesi hiçbir zaman yapılmadı” ifadelerini kullandı.