18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.05.2024 15:47 | Son Güncelleme: 08.05.2024 16:33

Z kuşağının yeni gözdesi ikinci el Birkin çantalar

Yeni bir ankete göre lüks Fransız markası Hermès Z kuşağının ilgisini çekiyor. Şirket ikinci el satış piyasasında büyük bir hakimiyet gösteriyor ve en çok Birkin model çantasıyla tanınıyor
Z kuşağının yeni gözdesi ikinci el Birkin çantalar

Ad Age tarafından yapılan bir anket Z kuşağının ciddi anlamda pahalı zevklere sahip olduğunu ortaya çıkardı. Anket, 1997-2012 yılları arasında doğanların 2024 yılının ilk çeyreğinde en çok dikkatini çekecek markanın Hermès olduğunu ortaya koydu. Lüks Fransız markası, Birkin ve Kelly gibi özel ve çok beğenilen el çantalarıyla tanınıyor.

Z kuşağı ve Y kuşağı lüks pazarda satışların artmasına öncülük ediyor, bu nedenle beş haneli rakamlara satılan çantalarıyla bilinen bir markanın listenin başında yer alması şaşırtıcı değil.

İkinci elde bile kâr ediyor

İkinci el pazarı da gençler için önemli bir yer tutuyor gibi görünüyor. Online satış platformu TheRealReal, 2023 yılında Birkin çantanın %127 yatırım getirisi ile en yüksek ikinci el satış değerine sahip olduğunu ve "iyi durumdaki çantalara" olan talebin %130 arttığını bildirdi.

Yepyeni bir Birkin satın almak ise kolay değil. Hermès, müşterilerin çok talep gören Birkin çantayı satın almadan önce başka ürünlere para harcamalarını gerektiren satış uygulamaları nedeniyle zor durumda. Geçtiğimiz yıl Hermès'in hisseleri lüks devi LVMH gibi rakiplerini geride bıraktı ve bunu influencer'lara ve ünlülere bedava çanta dağıtmadan yaptı.

TikTok hesabı yok

Z kuşağının ilgisine rağmen Hermès'in resmi bir TikTok hesabı bulunmuyor. Aile şirketi olan Hermès ikonik deri çantalarının yanı sıra, bazen Birkin'i süslerken görülen gösterişli ipek eşarpları ve 1.900 doların üzerindeki battaniyeleriyle de tanınıyor.