20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 12.10.2022 12:31 | Son Güncelleme: 12.10.2022 15:55

Üç Michelin yıldızlı ilk vegan restoran tartışılıyor

New York'ta yeni Michelin Rehberi yıldızları verildi. Rehberdeki 73 restorandan biri yemek sektöründe sansasyon yarattı. Kısa süre önce vegan menüye geçmesine rağmen Daniel Humm'a ait olan Eleven Madison Park üç Michelin yıldızını korumayı başarı
Üç Michelin yıldızlı ilk vegan restoran tartışılıyor

Dün gece New York'ta yeni Michelin Rehberi yıldızları verildi ve 73 restorandan biri yemek tarihine geçti. Daniel Humm'a ait olan Eleven Madison Park üç Michelin yıldız derecesini alan ilk vegan restoran oldu.

İsviçreli şef geçen yıl Covid-19 salgınının ardından New York'daki üç Michelin yıldızlı restoranını tamamen bitki bazlı bir menüyle yeniden açtı. Humm, "Çevremiz üzerindeki etkimize her zaman duyarlı davrandık ancak mevcut gıda sisteminin birçok yönden sürdürülebilir olmadığı giderek daha açık hale geldi" dedi.

Üç yıldızını hala koruyor

Eleven Madison Park'ın 2011'den bu yana sahip olduğu üç yıldızını vegan menü konseptiyle de koruması sektörde sansasyon yarattı. Restoranın bitki bazlı yemeklere geçişi tartışmalara yol açmıştı. New York Times bir yazısında ünlü restoranın sebzelere garip şeyler yaptığını ve bir pancarın tadının limonlu balçık gibi olduğunu yazmıştı.

Michelin müfettişleri 2022 yılında Brooklyn ve Manhattan'daki yıldızlı restoranlara 19 yeni restoran ekledi. Michelin Rehberleri'nin uluslararası direktörü Gwendal Poullennec, "New York'un mutfak dünyası kesinlikle yeniden yükselişte, gittikçe büyüyor, daha yenilikçi teklifler sunuyor ve yeni zorlukları üstlenip daha başarılı olmaya hazır" dedi.