04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.12.2023 17:11 | Son Güncelleme: 22.12.2023 17:48

Sokaktaki tabelayı söktüler: Banksy'nin yeni sanat eseri çalındı

Banksy bugün Londra'da bir dur tabelası üzerine çizilen drone'ların kendisine ait olduğunu Instagram hesabından paylaşarak doğruladı. Ancak iki adam paylaşımdan birkaç sonra tabelayı söküp kaçtılar
Sokaktaki tabelayı söktüler: Banksy'nin yeni sanat eseri çalındı

Yepyeni bir Banksy eseri gerçek olduğunun ortaya çıkmasının üzerinden bir saat geçmeden bugün Londra'nın güneyindeki bir caddeden çalındı. Sanatçı, öğleden sonra yaptığı Instagram paylaşımında, üç askeri drone çizilmiş bir trafik durdurma işaretinden oluşan eserin kendisine ait olduğunu doğruladı. 

Saat 12.30 sularında iki adam bir çift cıvata kesici kullanarak tabelayı yerinden söktü. Kırmızı bir ceket giyen ve iş kıyafetleri giydiği anlaşılan adamlardan biri, şaşkın kalabalığın izlediği sırada tabelayı alarak kaçtı. Tüm bu olay sadece 60 saniye sürdü ve adam cıvata kesiciyi arkasında bıraktı. 

Banksy'nin eserleri daha önce açık arttırmalarda milyonlarca sterline satıldı. Eserdeki dronelar, küçük bir kız ve köpeği dehşet içinde izlerken bir evi yok eden Sivil Drone Saldırısı adlı başka bir eserdekilere benziyordu. Bu eser Londra'daki bir silah fuarına karşı fon toplamak amacıyla 200 bin Sterline satılmıştı. Bu, Banksy'nin sanat eserinin yapıldıktan kısa bir süre sonra çalındığı ilk olay değil. 

Örneğin bu yıl Sevgililer Günü'nde bir evin yan tarafına yapılan 3,8 ton ağırlığındaki Valentine's Day Mascara adlı duvar resmi, Banksy'nin internette bir dizi fotoğrafını paylaşmasından birkaç saat sonra söküldü. Duvar resminde 1950'lerden kalma, şiş gözlü ve eksik dişli bir ev kadını, önlük ve sarı bulaşık eldivenleri giymiş ve bir adamı derin dondurucuya atarken resmedilmişti.