29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.04.2022 12:18 | Son Güncelleme: 02.04.2022 13:11

Will Smith'in Akademi'den istifası ne anlama geliyor?

Oscar Ödül Töreni'nde sunucu Chris Rock'a canlı yayında tokat atan oyuncu Will Smith, Akademi’den istifa ettiğini duyurdu. Akedemi'nin de kabul ettiği bu karar sonrası Smith için değişen çok fazla bir şey olmayacak
Will Smith'in Akademi'den istifası ne anlama geliyor?

ABD merkezli Variety dergisi, 94. Oscar Ödülleri töreninin canlı yayınında, sunucu Chirs Rock'ı tokatlayan Will Smith'in Akademi’den istifa ettiğini duyurdu. 53 yaşındaki oyuncu yaptığı açıklamada, yaptıklarını 'Şok edici, acı verici ve affedilemez' olarak nitelendirdi.

"Sonuçlarına katlanacağım"

Smith, “Yaptıklarımı tamamen kabul ediyorum ve sonuçlarına katlanacağım. Tokat atmam şok ediciydi, acı vericiydi ve mazur görülemezdi. Yaraladıklarımın listesi uzun ve Chris'i, ailesini, birçok yakın arkadaşımı, sevdiklerimi, etkinliğe katılanları ve dünyanın her yerinden bu töreni izleyenleri içeriyor” dedi.

Will Smith, yaptığı açıklamada "Akademinin bana olan güvenine ihanet ettim. Ödül kazananları, harika işlerini kutlama fırsatından mahrum bıraktım. Kalbim kırık" diye konuştu. Yıldız oyuncu, bu nedenle akademiyi bıraktığını ve kurulun uygun göreceği diğer cezaları da kabul edeceğini söyledi.

Soruşturma 18 Nisan'a kadar devam edecek

Bu açıklamaların ardından da Akademi başkanı David Rubin’den de bir açıklama geldi. Will Smith’in Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden istifasını kabul ettiklerini belirten Rubin, ünlü oyuncu üzerindeki disiplin soruşturmasının 18 Nisan’daki yönetim kurulu toplantısına kadar devam edeceğini ifade etti.

Smith’in istifası ne anlama geliyor?

King Richard filmiyle kazandığı En İyi Erkek Oyuncu ödülünü elinde tutabilecek
Gelecekteki Oscar Ödül Törenlerine katılmaya devam edebilecek
Önümüzdeki yıllardaki törenlerde tekrar aday gösterilebilecek
Artık Oscar ödülleri için yapılacak oylamaya katılamayacak

Ne olmuştu?

ABD’nin Los Angeles kentinde pazar gecesi düzenlenen ödül töreninde Rock, salondaki ünlülerle ilgili şaka yaptığı sırada Smith’in eşi Jada Pinkett’e yönelik “Jada seni seviyorum, G.I. Jane 2’yi sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. 1997 yapımı G.I. Jane filminde Demi Moore kafasını kazıtmış karakterine yapılan bu gönderme, alopesi adı verilen saç dökülmesi hastalığına sahipp Pinkett'in eşi Will Smith'in tepkisine neden oldu. Bu sözler üzerine Smith soğukkanlılıkla sahneye yürüyüp Rock’a tokat attı.