21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.09.2023 22:10 | Son Güncelleme: 27.09.2023 23:47

Adana Demirspor 35 yıl sonra Beşiktaş'ı mağlup etmeyi başardı

Beşiktaş Süper Lig 3. hafta erteleme karşılaşmasında Adana Demirspor’a konuk oldu. Siyah-beyazlı ekip karşılaşmayı 4-2’lik skorla kaybetti. Adana Demirspor 35 yılın ardından Beşiktaş’ı mağlup etmeyi başardı
Adana Demirspor 35 yıl sonra Beşiktaş'ı mağlup etmeyi başardı

Trendyol Süper Lig 3. hafta erteleme mücadelesinde Yukatel Adana Demirspor, sahasında Beşiktaş'ı 4-2 yendi.

Maçın ilk yarısından önemli anlar

6. dakikada Emre Akbaba'dan aldığı topu sağ kanatta süren Yusuf Sarı'nın ceza sahası dışında çaprazdan yaptığı vuruşta, top az farkla dışarı çıktı.

8. dakikada Adana Demirspor öne geçti. Orta sahada Gravillon’un baskısıyla topa hakim olan Belhanda'nın ceza sahası dışında uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Mert Günok'un uzanmasına rağmen top direğin dibinden ağlarla buluştu: 1-0.

10. dakikada Ghezzal'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, Colley'in kale sahası içinde dokunduğu topu kaleci Vedat Karakuş çelerek gole izin vermedi.

17. dakikada Adana Demirspor farkı 2'ye çıkardı. Kendi yarı sahasından Semih Güler'in kullandığı serbest atışta topa sahip olan Niang’ın ceza sahası dışından sert şutunda, yerden de seken meşin yuvarlak filelere gitti: 2-0.

28. dakikada Svensson’un pasında sağ kanatta topla buluşan Yusuf Sarı’nın ceza sahasına girer girmez şutunda, meşin yuvarlak yakın direğin yanından dışarı çıktı.

30. dakikada Cenk Tosun’un sol kanattan ortasına Salih Uçan’ın ceza sahası içinde uçarak yaptığı kafa vuruşunda, Semih Güler kaleye giden topu çizgi üzerinde kafayla çıkardı.

45+1. dakikada sol kanatta Masuaku'nun kaleci Vedat Karakuş'un kalesini terk etmesini fırsat bilerek yaptığı ortaya Cenk Tosun'un vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

İlk yarıyı Adana Demirspor 2-0 önde kapattı.

Maçın ikinci yarısından önemli anlar

59. dakikada Adana Demirspor 3. golü buldu. Sol kanattan Yusuf Sarı'nın kullandığı korner sonrası arka direkte Emre Akbaba'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 3-0.

68. dakikada Hadziahmetovic'in sağ kanattan kullandığı korner sonrası Cenk Tosun'un yaptığı kafa vuruşunda, top auta çıktı.

75. dakikada sol kanattan Yusuf Erdoğan’ın yerden ortasına penaltı noktası civarında Yusuf Sarı’nın vuruşunda, kaleci Ersin Destanoğlu yatarak ayaklarıyla topu çıkardı. Adanaspor farkı 4’e çıkardı. Sol kanatta Nani ile verkaç yaparak ceza sahasına giren Yusuf Erdoğan’ınşutunda, top kaleci Ersin Destanoğlu’nun solundan ağlarla buluştu: 4-0.

79. dakikada Beşiktaş maçtaki ilk golünü buldu. Kaleci Vedat Karakuş’un uzaklaştıramadığı topu kontrol eden Aboubakar, bu oyuncunun kalesinden uzaklaşmasını fırsat bilerek ceza sahası içi sol çaprazda dar açıya rağmen vuruşunda meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 4-1.

86. dakikada Yusuf Sarı’nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutu sonrası kaleci Ersin Destanoğlu’ndan seken topu önünde bulan Emre Akbaba’nın ceza sahası içinde vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

89. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye indirdi. Ceza sahası içinde Cenk Tosun'un çıkardığı pasta topla buluşan Rashica'nın vuruşunda, top ağlara gitti: 4-2.

90+5. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Yusuf Erdoğan’ın sert şutunda, top üst direkten oyun alanına geri döndü ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

Adana Demirspor müsabakadan 4-2 galip ayrıldı. Patrick Kluivert'in ekibi Adana Demirspor, bu skorla birlikte Beşiktaş'ı tam 35 yıl aradan sonra mağlup etti.

Şenol Güneş-Salih Uçan gerginliği

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, Adana Demirspor maçının ardından Salih Uçan'la kısa süreli bir gerginlik yaşadı. Güneş, son düdük sonrası Adana Demirspor Sportif Direktörü Gökhan Göktürk'e sarılan Salih Uçan ile tartıştı. Güneş, daha sonra Salih Uçan'ı soyunma odasına doğru iterek göndermeye çalıştı.

Kızgın ve üzgünüm

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Adana Demirspor karşılaşmasının ardından konuştu ve şu sözleri kaydetti:

"Bugün çok hatalarımız oldu. Aslında 2 pozisyon biz hücuma çıktığımızda, kaptırdığımız toplardan rakibe uzak kaldık ve 2 gol yedik. Hücum ettiğimizde golü bulmamız gerekirken, rakibin oyununa yenik düştük. Rakibin oynamasına izin verdik. Top kazanmak için agresif, sert oynamadık. Oynadığımız oyun şekli kazanmaya yetmedi.

Kötü goller yedik. Rakibe bunu vermemek gerekiyordu. Bu tip oyun olmaması gerekiyordu. Kızgın ve üzgünüm. Tercihlerimiz, beklentilerimiz karşılık bulmadı.

4 gollü bir mağlubiyet utanç verici! Cevap vermek için daha agresif ve daha sert oynamalıydık. Kazanma hırsıyla çıktı, öyle düşünüyorduk. Son iki deplasmanda çok yumuşak kaldık. Rakibe hiç cevap vermedik. Hücuma çıkıyoruz, kaptırıyoruz ve gol yiyoruz. Oyun disiplinini koptuk, bireysel oynamalar başladı. Buna rağmen ikinci yarı skoru başka yere getirebilirdik. Duran topta gol yemiyorduk ama iki maçta yedik. Aynı pozisyonlar! Bu şekilde bir sonucu kabul etmem mümkün değil. Sonuç mağlubiyet ama utanç verici bir durum ortaya çıktı!

Taraftar kaybettiğinizde tepki gösterir. Yönetimin, oyuncularla bir sorunu yok. Transferler yapılmış, bitmiş. İstifa edince yönetim ne olacak? Şimdi eldeki oyuncularla ne yapacağımızı düşüneceğiz. Oyuncuların, yönetimden beklediği bir şey yok. Çünkü her şey yapılıyor. Sorumluluk sahada oyuncularda ve bende.

Hedefimiz şampiyonluğa oynamak. 6 maçta 8 puan kaybettik ama seri yapmak gerekiyor. Pes etmek yok, ayağa nasıl kalacağız kısmına bakacağız. Aynı oyuncular çok daha iyi oynayacak. Oynamazlarsa, ben çekeceğim sorumluluğu"

Kaynak: AA