29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.12.2023 12:04 | Son Güncelleme: 12.12.2023 12:34

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın eski açıklaması gündem oldu

MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor'un berabere kaldığı maç sonrası Halil Umut Meler’e saldıran ve tutuklanan Faruk Koca'nın ifadesi kadar ocak ayında oynanan Adana Demirspor karşılaşması sonrası yaptığı açıklamalar yeniden gündem oldu
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın eski açıklaması gündem oldu

Süper Lig’in 15. haftasında MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor’un Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynadığı maçın bitiş düdüğü ile birlikte ev sahibi takımın başkanı Faruk Koca müsabakanın hakemi Halil Umut Meler’e saldırdı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Koca'nın ifadesinde "Amacım sözlü tepki göstermekti, tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebep vermez. Bu olaya hakemin yanlış kararları neden olmuştur" diyerek kendini savunduğu ortaya çıktı.

Saldırgan eylemi kadar savunması da gündem olan MKE Ankaragücü Başkanı'nın; ocak ayında oynanan Adana Demirspor karşılaşması sonrası yaptığı açıklamalar da yeniden tartışma konusu oldu.

Başkan Koca'nın 14 Ocak 2023'te oynanan ve Adana Demirspor'un 3-1'lik üstünlüğüyle sonuçlanan maçın ardından yaptığı açıklamada "Bir daha hakemler Ankaragücü'nün hakkını yerse, bundan sonra olacakların sorumlusu ben değilim. Bir daha olursa nasıl bir tepki vereceğiz herkes görecek" ifadelerini kullandığı görüldü.

MKE Ankaragücü hakemlere tepkili

Faruk Koca gibi MKE Ankaragücü yetkilileri de daha önce hakemler hakkında sert ifadeler kullanmıştı. Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, nisan ayındaki Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası hakem ve Türkiye Futbol Federasyonu’na tepki göstererek, “Hakem, soyunma odasına zor gitti. Sanki burada bir senaryo yazılmış, bir sinema filmi oynanıyor. Bazı takımlar da bu filmin zorunlu oyuncuları” demişti.

 Stadyum önünde açıklamalarda bulunan Aytekin şu ifadeleri kullanmıştı: “Türk futbolu için kara gecelerden biri maalesef. Yaklaşık 24 saat önce rakip takımın yaptığı açıklamalar, bugün yine devre arasında, soyunma odasında, sahaya dönen bir hakemin rakip takımın 3-4 yöneticisi tarafından hakarete varan sözlerle sahaya girip maçı yönetmeye başladığını gördük. İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Böyle bir baskıyla dün yapılanlar, bugün saha içinde yapılanlar bu hakemlerin doğru maç yönetmesi, doğru karar vermesi mümkün değil. Sanki burada bir senaryo yazılmış, bir sinema filmi oynanıyor. Bazı takımlar da bu filmin zorunlu oyuncuları. Biz bu maça çıkmadan önce maçla ilgili, hakem hataları ile ilgili basın açıklamamızı daha 13.30’da hazırlayarak buraya geldik. Bu Türk futbolunun geldiği noktayı bize gösteriyor. Biz Türk futbolunun gelişmesini istiyorsak, Avrupa’da ilerlemesini istiyorsak bunu bu şekilde başaramayız. Türk futbolu Ankaragücü ile güzel, Anadolu takımlarıyla güzel. 3-4 takımın sürüklediği bir ligin kalitesini beklemek mümkün değil. Verilmeyen kartlar, aleyhimize verilen penaltı. Burada 2 bin kişi, çocuğunun rızkını harcayarak, deplasmana geliyor, takımını destekliyor. Yüz binlerce insan Ankara’da bu takımın arkasında, biz ligde kalma mücadelesi veriyoruz. Bizim için her puan altın değerinde. Başkanımız içeride rahatsızlandı, açıklama yapmaktan bıktı. Açıklama yapmakla da bir yere gidilmiyor. Bugün çok radikal, belli kararlar da alınabilirdi. O noktadaydık.

“Türk futbolu her geçen gün eriyor”

Hakemin adaletli bir maç yönetmediğine değinen Aytekin, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bir takımından puanı alıp bir takıma verilmesi bu kadar kolay olmamalı. Adaletli maç yönetip, kim hak ediyorsa bunu sonuçlandırmak çok zor değil. Hakeme devre arasında yapılanları mutlaka raporuna geçirecektir. Bunu benim söylemem doğru olmaz. Şimdi bizim aleyhimize kararlar oldu. Haftaya Giresun ile oynayacağız, bu sefer bizim lehimize kararlar olsun Giresun mağdur olsun. Bunu artık bitirelim, bu şekilde çözülmez. Türk futbolu maddi değer anlamında her geçen gün eriyor. İnsanlar da artık bu tiyatroya inanmıyor. Ben kulübün basın sözcüsü olarak, basın açıklamamı saat 13.30’da yazdım. Bu ne kadar acı bir şey. Bir senaryo var, sonu da belli. Biz de içinde oynuyoruz. Burada maddi, manevi herkesin emeği var.”