13 Ekim 2026, Salı
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 13.10.2026 09:55 | Son Güncelleme: 13.10.2026 10:07

Barcelona: Flick'in planlarında rotasyon var

Fotoğraf: DepoPhotos
Fotoğraf: DepoPhotos

Barcelona, Getafe karşısında aldığı 3-0'lık galibiyetin ardından İstanbul deplasmanına hazırlanıyor. Hansi Flick, İstanbul'u Avrupa'nın en zorlu atmosferlerinden biri olarak değerlendirirken bazı önemli oyuncularını dinlendirerek bu karşılaşmaya hazırladı

Hazırlayan: Batuhan Herdem

Barcelona, Şampiyonlar Ligi'nin ikinci haftasında Galatasaray ile karşılaşmadan önce Getafe'yi 3-0 mağlup ederek ligde yoluna kayıpsız devam etti. Ancak Hansi Flick için bu galibiyet üç puanın ötesindeydi.

SPORT gazetesinden German Bona'nın aktardığına göre Alman teknik adam, Getafe karşılaşmasını bazı önemli futbolcularına dinlenme fırsatı vererek Galatasaray maçının hazırlığına dönüştürdü. Özellikle millî maçların ardından oluşan fiziksel yük, Flick'in tercihlerini doğrudan etkiledi. Barcelona, bir yandan ligde kazanmayı sürdürürken diğer yandan sezonun en yoğun dönemlerinden birine giriyor.

Flick oyuncularını İstanbul atmosferine karşı uyardı

SPORT yazarı Sergi Capdevila'nın haberine göre Barcelona teknik heyeti, Galatasaray karşılaşmasını Şampiyonlar Ligi lig aşamasının en zorlu deplasmanlarından biri olarak değerlendiriyor.

Hansi Flick, Getafe maçının ardından yaptığı değerlendirmede oyuncularını İstanbul'da karşılaşacakları atmosfer konusunda uyardı. Alman teknik adam, Galatasaray'ın stadını Avrupa'nın en ateşli atmosferine ve en yüksek tribün gürültüsüne sahip stat olarak nitelendirdi.

Ancak Barcelona teknik heyetinin Galatasaray'a duyduğu saygı yalnızca taraftar baskısından kaynaklanmıyor. Capdevila'nın aktardığına göre Flick, Galatasaray'ın üst düzey bir kadroya sahip olduğunu düşünüyor. Özellikle Victor Osimhen ve Leroy Sane gibi uluslararası tecrübeye sahip oyuncuların varlığına dikkat çekiliyor.

Barcelona, son yıllarda Avrupa'nın en yüksek baskılı stadyumlarında oynamaya alışkın bir kadroya sahip olsa da Flick ve ekibi, İstanbul'da oyuncuların daha önce karşılaştıklarından bile yoğun bir tribün baskısıyla mücadele etmek zorunda kalabileceklerini düşünüyor. Bu nedenle Flick'in maç öncesindeki temel mesajı, konsantrasyon kaybına izin verilmemesi.

Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki öncelikli hedefi, ilk iki karşılaşmasını kazanarak altı puana ulaşmak ve lig aşamasını ilk sekizde bitirme yolunda avantaj elde etmek. Üstelik takımın önünde oldukça zorlu bir fikstür bulunuyor. Real Betis, Paris Saint-Germain ve Real Madrid karşılaşmaları yaklaşırken Flick, futbolcularının bu maçları düşünmesini istemiyor. Alman teknik adamın oyuncularından tek talebi, bütün dikkatlerini Galatasaray deplasmanına vermeleri.

Getafe karşısında iki hedef birden

Yine Bona'nın haberinde Barcelona'nın Getafe karşısında yaptığı rotasyon ayrıntılı biçimde ele alınıyor. Flick, ligde üç puanı alırken milli maçlarda yoğun biçimde kullanılan bazı oyuncularını dinlendirmeyi başardı.

Bunlardan ilki Pau Cubarsi. Genç savunmacı, İspanya'nın Uluslar Ligi'nde oynadığı dört karşılaşmanın üçünde 90 dakika sahada kaldı. Milli takımdan yüksek maç yüküyle dönen Cubarsi, Getafe karşısında yedek kulübesinde kaldı.

Benzer bir durum Joao Cancelo için de geçerli. Portekizli futbolcu, milli arada toplam 306 dakika oynayarak Barcelona'nın milli takımlara giden oyuncuları arasında sahada en fazla kalan isim oldu. Üstelik Portekiz formasıyla iki gol kaydetti.

Flick, bu iki futbolcuyu Getafe karşısında hiç kullanmadı. Karşılaşmanın kısa sürede Barcelona lehine şekillenmesi, teknik direktörün iki oyuncuyu da dinlendirmesine olanak sağladı.

SPORT'a göre her iki futbolcunun da Galatasaray karşısında ilk 11'e dönme ihtimali oldukça yüksek. Cubarsi'nin savunmadaki yerini yeniden alması beklenirken Cancelo da güçlü adaylardan biri. Gazete, genç Xavi Espart'ın sol bekte oldukça iyi performans göstermesine rağmen Flick'in Cancelo'nun tecrübesinden ve mevcut formundan vazgeçmesinin zor olduğunu belirtiyor.

Orta sahada Pedri ve Fermin öne çıkıyor

Barcelona'nın Getafe karşısındaki rotasyonu orta sahayı da etkiledi. Pedri ve Fermín Lopez karşılaşmaya yedek kulübesinde başlarken Flick, Gavi'yi ilk 11'de görevlendirdi. Pedri ile Fermin ise ikinci yarıda oyuna girerek süre aldı.

SPORT gazetesine göre Pedri'nin Galatasaray karşısında ilk 11'e dönmesi kuvvetle muhtemel. Gazete, İspanyol futbolcunun İstanbul'da orta sahadaki oyunun yönlendirilmesi açısından belirleyici olabileceğini vurguluyor.

Getafe karşısında ilk 11'de oynayan Rodri ise 70. dakikada yerini Marc Bernal'e bırakmıştı. Rodri'nin de Galatasaray maçında orta sahadaki yerini koruma ihtimali bulunuyor.

Hücumcu orta saha pozisyonunda ise Dani Olmo ile Fermin Lopez arasında rekabet yaşanıyor. Olmo, Getafe karşısında ilk 11'e dönerek iyi bir performans sergiledi ancak sezonun ilk golünü henüz bulamadı. Gazete, İspanyol oyuncunun gol hasretine son vermesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Fermin ise Getafe maçında Olmo'nun yerine yaklaşık yarım saat süre aldı. İki oyuncu arasındaki rekabette Fermin, Galatasaray karşısında ilk 11'e daha yakın görünüyor.

Santrfor pozisyonunda belirsizlik

Barcelona'da Galatasaray maçı öncesindeki en önemli soru işaretlerinden biri hücum hattının nasıl şekilleneceği. SPORT gazetesi, özellikle Karim Adeyemi'nin hangi pozisyonda kullanılacağı üzerinde durmuş.

Alman futbolcu, Getafe karşısında maça yedek kulübesinde başladı ve son yarım saatte oyuna girerek etkili bir performans sergiledi. Flick, sol kanatta Adeyemi yerine Anthony Gordon'ı tercih ederken ileri uçta Gabriel Jesus'a görev verdi. Jesus, böylece Barcelona'daki ilk 11 fırsatlarından birini değerlendirme şansı yakaladı.

Ancak İstanbul'da aynı hücum düzeninin kullanılması beklenmiyor. Bona'nın haberine göre Flick'in önünde farklı seçenekler var. Alman teknik adam, Adeyemi'yi sol kanatta kullanarak Gabriel Jesus'u santrforda tutabilir ya da Adeyemi'yi ileri uca çekip Gordon'ı kanatta değerlendirebilir.

Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk karşılaşmasında Feyenoord'u 5-1 mağlup ettiği maçta da Adeyemi ileri uçta ilk 11'e başlamıştı. Alman oyuncunun fiziksel durumu da İstanbul'daki tercihi etkileyebilir.

Lamine Yamal rotasyonun dışında

Hücum hattındaki diğer isimler için çeşitli seçenekler gündemde olsa da Lamine Yamal'ın durumunda belirsizlik yok. SPORT, genç futbolcunun bu sezon hem Barcelona hem de İspanya'yla oynadığı karşılaşmalarda ilk 11'de görev aldığını ve henüz hiçbir maçı kaçırmadığını hatırlatıyor.

Buna rağmen Flick'in Yamal'ı dinlendirme konusunda özel bir tasarrufta bulunması beklenmiyor. Gazete, oyuncunun fiziksel yükünü iyi yönetebildiğini, sahada dakikalarını ayarlamayı bildiğini ve önemli karşılaşmalarda takımın sorumluluğunu üstlenmeye devam ettiğini belirtiyor. Yamal'ın Galatasaray karşısında da Barcelona'nın hücumdaki liderlerinden biri olması bekleniyor.

Frenkie de Jong iyileşiyor ancak İstanbul'da yok

SPORT gazetesinde Ferran Correas imzasıyla yayımlanan haberde ise Frenkie de Jong'un iyileşme sürecine ilişkin gelişmeler aktarılıyor. Hollandalı orta saha oyuncusu sakatlığının ardından çalışmalarını sürdürüyor ve fiziksel durumunda olumlu gelişmeler yaşanıyor.

Ancak SPORT'a göre Hollandalı oyuncunun Galatasaray karşısında forma giymesi beklenmiyor. De Jong'un gelecek hafta sonu Betis ile oynanacak lig karşılaşmasında kadroya dönme ihtimali bulunuyor.

Barcelona'nın İstanbul kafilesinde De Jong'un yanı sıra Andreas Christensen, Raphinha ve Roony Bardghji de yer almayacak. Bu eksiklere rağmen Flick, Getafe karşılaşmasında yaptığı rotasyon sayesinde Galatasaray deplasmanına önemli oyuncularından bazılarını dinlendirmiş olarak gelecek.

Kaynak: Gazete Oksijen