23 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.12.2022 16:53 | Son Güncelleme: 14.12.2022 00:02

Bournemouth'un yeni sahibi, ABD'li Bill Foley oldu

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Bournemouth'un yeni sahibi, ABD'li iş insanı Bill Foley oldu. Foley açıklamasında "Daima ilerle, asla geri çekilme yaklaşımıyla ilerleyeceğiz" ifadelerini kullandı
Bournemouth'un yeni sahibi, ABD'li Bill Foley oldu

Kulüpten yapılan açıklamada, Rusya doğumlu İngiliz iş insanı Maxim Demin'in elindeki hisselerin tamamını Bill Foley'in sahibi olduğu Amerikan futbolu kolej ligi takımı Black Knight'a sattığı ve Premier Lig'in bu işlemi onayladığı belirtildi. Böylelikle Foley, Hollywood yıldızı Michael B. Jordan'ın da dahil olduğu bir konsorsiyumun parçası olarak kulübün kontrolünü sağlayacak.

NHL takımlarından Vegas Golden Knights'ın da sahibi olan Las Vegaslı işadamı Foley, 150 milyon sterlinlik devralma işleminin ilk adımını ekim ayında tamamladı. Evrak işleri tamamlandıktan sonra kulübün başkanı olacak ve yılbaşı gecesi Crystal Palace ile oynayacakları maça katılacak.

Foley konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bournemouth toplumunun bu kulübe gösterdiği tutku ve desteğe büyük saygı duyuyorum ve toplumla kurulan bağın her spor takımının başarısının temeli olduğuna inanıyorum. Bu yolda tüm çabalarımı tanımlayan, 'Daima ilerle, asla geri çekilme' yaklaşımıyla ilerleyeceğiz"  ifadelerini kullandı.