20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.07.2023 22:33 | Son Güncelleme: 01.07.2023 23:28

FIFA'dan tarihi karar: Ofsayt kuralı değişti

FIFA ilk olarak iki ülkede uygulamaya başlayacağı yeni ofsayt kuralını duyurdu. Yeni ofsayt kuralında, futbolcunun tüm vücudu defans çizgisinin önündeyse ofsayt verilecek
FIFA'dan tarihi karar: Ofsayt kuralı değişti

FIFA, büyük tartışmalara neden olan santimlik ofsayt pozisyonlarını engellemek için harekete geçti. Yeni ofsayt kuralına göre; futbolcunun tüm vücudu defans çizgisinin önündeyse ofsayt bayrağı kalkacak. Sadece diz veya omuz öndeyse ofsayt olmayacak. Kural ilk olarak İtalya ve İsveç'te uygulanacak. Uygulamadan istenilen sonuçlar alınırsa yeni kural tüm dünyada geçerli olacak. FIFA, bu kural ile futbolun daha izlenilebilir kılınmasını ve tartışmaların önüne geçmeyi hedefliyor.

İtalya ve İsveç'te pilot olarak uygulanacak

FIFA, yeni kuralın etkilerini test etmek amacıyla, ilk olarak İtalya ve İsveç'te uygulama gerçekleştirecek. Eğer bu uygulama istenilen sonuçları verirse, yeni kural tüm dünyadaki futbol müsabakalarında geçerli olacak. FIFA'nın bu konuda atacağı adımların çözüm sunması halinde, Ofsayt pozisyonlarındaki olumsuz tartışmaları ortadan kaldırması bekleniyor.