29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.03.2024 09:30 | Son Güncelleme: 18.03.2024 11:46

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası kim ne dedi?

Fenerbahçe Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü ancak geceye maç sonunda çıkan olaylar damga vurdu. İşte derbi sonrası üst üste yapılan açıklamalar
Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası kim ne dedi?

Trendyol Süper Lig'in 30. hafta mücadelesinde Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Mücadele, 3-2'lik Fenerbahçe galibiyeti ile tamamlandı. Fenerbahçe'nin gollerini Fred (2) ve Batshuayi kaydederken, Trabzonspor'un golleri Enis Bardhi ve Trezeguet'ten (p) geldi. Ancak maç sonunda taraftarın sahaya girmesi derbinin önüne geçki. İşte mücadele sonrası futbolculardan teknik adamlara, yöneticilerden devlet yetkililerine yapılan ilk açıklamalar.


Trabzonsporlu futbolcu Enis Bardhi: Fenerbahçe provake hareketlerde bulundu. Ben futbol hakkında konuşmak istiyorum. Biz futbolcuyuz. Bu provokasyonları kimsenin yapmaması gerekiyor. Benim hayatımda hiç yaşamadığım bir manzara. Bunlar çok kötü bir tecrübe. O kutlamayı yaparsanız insanları provoke edersiniz. Rakibimizin 3. golünde çok net bir faul vardı. Bugün iyi mücadele ettik. Ben bu takımın bir parçası olmaktan gururluyum.

Trabzonsporlu Uğurcan Çakır: Maça kötü başladık. İlk yarı bizim için kayıptı. İstediğimiz planları, çalıştıklarımızı sahada uygulayamadık. Bunda Fenerbahçe'nin de payı vardı. 45'te 2-0 oldu. Soyunma odasında konuştuk. Hocalarımız, hafta içi çalıştıklarımızı anlattı. İkinci yarı oyunun hakimi bizdik. 2-2'yi yakaladık. Galibiyete yakın olan taraf bizdik taraftarımızla. Mağlubiyetle ayrıldık. 3-2 oldu.

Hakem Halil Umut Meler'in performansını değerlendiren Çakır, "Aslında 200'e yakın Süper Lig'de maç oynadım. Röportajlarımda hakemlerle ilgili konuştum. Halil Umut Meler, Türkiye'nin en iyi hakemlerinden biri. 2 pozisyon hariç iyi maç yönetti. Umut Bozok'a yapılan faul var, devamı gol oluyor. Hakemler hakkında konuşmayı sevmiyorum. Saha içinde kalmaya çalışıyorum. Net faul var. Dünyanın her yerinde faul o. Devamında gol oldu. 45'ten 100'e kadar çok iyi mücadele ettik. Hedeflerimiz 3'üncülük ve Türkiye Kupası. Emin adımlarla ilerliyoruz. Buradan mağlubiyetle ayrılmamak isterdik. 2-2'ye getirip mağlup olmak can acıtıyor" dedi.

Fenerbahçe futbolcusu İrfan Can Eğribayat: Egemen Korkmaz'ı yediği ekmek yediği yere ihanet etmekle suçlayan İrfan Can, "Fenerbahçe'de forma giymiş, şu an Trabzonspor'da yardımcı hocalık yapan Egemen Korkmaz... Ekmek yediğin yere ihanet etmek budur. Biz canımızı korumaya çalışırken gelip arkadan saldırmak insanlık değildir" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş, Trabzonspor maçının ardından çıkan olaylarla ilgili yaptığı paylaşımda, "Bütün hafta bizi ortaya atanlar, bunlar sizin eseriniz" ifadelerini kullandı. 

Yandaş, havalimanında taraflara yaptığı konuşmada ise "Gecenin bu saatinde buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ederiz. Fenerbahçe arması sizlerin ve bizlerin olduğu hiçbir yerde yere düşmeyecektir. Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk ne kupa büyüklüğü" ifadelerini kullandı.

 

Kartal: Maçın iptal edilmesi gerekirdi

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal:  65’inci dakikada oyuncumun kafasına bir madde geldi. Normal şartlarda bu maçın iptal edilmesi gerekirdi. Eğer oyuncunun kafasına bir madde geliyorsa yönetmeliğe göre, kurala göre hakemin maçı iptal etmesi gerekir. Hakem maalesef maçı iptal ettirmedi ve bu şartlarda devam ettirdi. Ben de Karadeniz insanıyım. Hemen şuradan 45 dakika ileride dede yerim orası, Rize. Kadıköy’de biz mağlup olduk. 21 maç üst üste kazanan bir Fenerbahçe takımı vardı, 22’nci maçta biz Trabzon’a mağlup olduk. Maçtan sonra Trabzonlu futbolcular, kendi oyuncularını ve Uğurcan’ı havaya attılar, kutladılar. Bu doğal hakları, ama ne tribünden ne antrenör ekibinden hiçbir tepki, hiçbir şey olmadı. Alkışladık kendini tebrik ettik.

Kartal, Kadıköy'de ilk mağlubiyetlerini Trabzon'dan aldıklarını anımsatarak, "Buna rağmen çok güzel bir şekilde stattan gittiler. Biz de bugün kazandık, sonuçta ben ilk önce gittim Trabzon’un oyuncularını tebrik ettim. Sonra bizim oyuncuları tebrik ederken arkamı döndüm, bizimkiler sahanın ortasında seviniyorlar. Sevinirken bu sefer tribünler sahaya indi. Şimdi bu olmaması gereken bir şey. Hepimiz Türk futboluna hizmet ediyoruz. Sonuçta bu işte yenmek de var kaybetmek de var. Bu maç ilk değil son da olmayacak" şeklinde konuştu.

Avcı: Biz de zarar göreceğiz rakip de görecek herhalde

Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, devre arası ve maç sonu yaşananlarla ilgili üzüntülü olduğunu söyledi. Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, öncelikle oyunla alakalı konuşmak istediğini belirterek, “Bugün oyun planımız, merkez orta sahada Berat ve Mendy ile oynayıp şiddetli baskılar yapmaktı. Hataları doğru kullanmak ve direkt oyun odaklıydık fakat oyunun ilk 15 dakikasına hakim olamadık" dedi.

Avcı, maçta yaşanan olaylara ilişkin de, "Devre arası ve maç sonuyla ilgili üzüntülüyüm. Bunu senelerdir sahanın içerisinde kalmaya çalışan bir teknik adam olarak konuşuyorum. Konuşarak da değiştiremeyeceğim ama uzak kalmaya çalışacağım. Devre arası İsmail hocaya da söyledim, lütfen sağduyulu olalım dedim. Karşılıklı hiçbir şey olmasın çünkü burada buna benzer çok şey yaşandı dedim. Ben sadece PFDK ne gibi kararlar verecek onu merak ediyorum. Biz de zarar göreceğiz rakip de görecek herhalde. Sonunu merak ediyorum." şeklinde konuştu.

Bakan Bak: Süreci yakından takip ediyoruz


Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, maç sonrasında yaşanan olaylar ile ilgili soruşturmanın başlatıldığını açıkladı. Dr. Osman Aşkın Bak'ın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşananlar sporun dostluk ve kardeşlik ruhuna yakışmamaktadır. İlgili makamlarca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Süreci yakından takip etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verildi. Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşananlar sporun dostluk ve kardeşlik ruhuna yakışmamaktadır. İlgili makamlarca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Süreci yakından takip etmeye devam ediyoruz.

Bakan Yerlikaya: Soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, maçında yaşanan olaylar nedeniyle soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bu akşam oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe futbol karşılaşması sonrası sahaya giren seyircilerle ilgili kimlik belirleme çalışmaları ve maç sonu yaşanan olaylarla ilgili soruşturma derhal başlatılmıştır. Spor, her şeyden önce centilmenliktir. Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez."

 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamada ise "Trendyol Süper Lig’de Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maç sırasında ve maçtan sonra meydana gelen olaylarla ilgili; temsilcilerimiz ve devlet yetkililerimiz ile iletişim halindeyiz. Dostluk, barış ve kardeşlik oyunu olan futbolda yaşananlar asla kabul edilemez. Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın" denildi.

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan "Çok gergin bir akşam yaşıyoruz. Çok fazla gerginliği artırmak istemiyorum. Devletimizin tavsiyesi üzerine burada basın açıklamamızı yapıyoruz, uçağımızın önünde. Olayların başından beri devletimiz bizi yalnız bırakmadı" dedi.