28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.03.2024 22:40 | Son Güncelleme: 18.03.2024 01:39

Trabzonspor maçında saha karıştı: Taraftarlar Fenerbahçeli futbolculara saldırdı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında son düdüğün çalması sonrası Trabzonspor taraftarları sahaya indi, Fenerbahçeli futbolcularla aralarında arbede çıktı. İçişleri Bakanı Yerlikaya soruşturma açıldığını belirtirken, TFF de sorumlulular hakkında gerekli cezai müeyyidenin uygulanacağını duyurdu
Trabzonspor maçında saha karıştı: Taraftarlar Fenerbahçeli futbolculara saldırdı

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 yendiği karşılaşmanın ardından saha içinde arbede yaşandı. Maçın bitiş düdüğü sonrasında Fenerbahçeli oyuncular ve teknik ekip, saha ortasında toplanarak galibiyeti kutlamak istedi.

Kutlama sırasında bordo-mavili taraftar, güvenlik güçlerinin engellemek istemesine rağmen sahaya indi. Bir anda saha içi karışırken Fenerbahçeli futbolcular ile taraftarlar arasında arbede çıktı. Taraftarların tekme ve yumruk atmasına sarı-lacivertli oyuncular da karşılık verdi.

Güvenlik güçlerinin de müdahalesiyle sarı-lacivertli oyuncular, tünelden geçerek soyunma odasına gitti.

Yerlikaya: Soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması sonrası sahaya giren seyircilerle ilgili kimlik belirleme çalışmaları ve maç sonu yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda "Bu akşam oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe futbol karşılaşması sonrası sahaya giren seyircilerle ilgili kimlik belirleme çalışmaları ve maç sonu yaşanan olaylarla ilgili soruşturma derhal başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Süreci yakından takip ediyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu satırlara yer verdi:

"Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşananlar sporun dostluk ve kardeşlik ruhuna yakışmamaktadır. İlgili makamlarca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Süreci yakından takip etmeye devam ediyoruz"

TFF: Gerekli cezai müeyyide uygulanacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maç sırasında ve maçtan sonra meydana gelen olaylarla ilgili; temsilcilerimiz ve devlet yetkililerimiz ile iletişim halindeyiz. Dostluk, barış ve kardeşlik oyunu olan futbolda yaşananlar asla kabul edilemez. Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın"

30. Hafta Puan Durumu

1. (81) Galatasaray
2. (79) Fenerbahçe
3. (49) Trabzonspor
4. (46) Beşiktaş
5. (43) Kasımpaşa
6. (42) Başakşehir
7. (42) Rizespor
8. (41) Antalyaspor

Papara Park'ta oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 3-2 kazanırken maçın ilk yarısını 2-0 önde kapatan Fenerbahçe'nin gollerini 13 ve 45+4'te Fred, 87. dakikada ise Michy Batshuayi kaydetti. 

İkinci yarıda maçı 2-2'ye getirmesine rağmen mağlup olmaktan kurtulamayan Trabzonspor'un gollerini ise 63. dakikada Enis Bardhi ve 78. dakikada penaltıdan Trezeguet kaydetti.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 79'a yükseltirken, Trabzonspor 49 puanda kaldı. Fenerbahçe, 81 puanlı Galatasaray'ın arkasında zirve yarışını sürdürdü.

Ligin bir sonraki maç haftasında Fenerbahçe evinde Adana Demirspor'u ağırlarken, Trabzonspor deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak.

Avcı'dan 3 değişiklik

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe'yi konuk eden Trabzonspor, geçen hafta ligde 5-1 kazandığı VavaCars Fatih Karagümrük maçı 11'ine göre 3 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.

Bordo-mavili takımda sakatlığı geçen kaleci Uğurcan Çakır, Muhammet Tapa Tepe'den tekrar kaleyi devraldı. Bardhi'nin yerine Fernandez, Umut Güneş'in yerine de Enis Destan ilk 11'de görev yaptı.

Karadeniz ekibinde, Hüseyin Türkmen ile Onuachu, sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmadı.

Bardhi 10 maç sonra yedek

Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür ve Bakasetas'ın devre arasında takımdan ayrılmasından sonra Enis Bardhi takımın vazgeçilmez isimlerinden birisi olmuştu.

Bardhi, ligde 10 hafta sonra ilk kez bir maça yedek kulübesinde başladı.

Orsic kadroya alındı

Trabzonspor'un sezon başında İngiltere'nin Southampton Kulübü'nden kadrosuna dahil ettiği Hırvat sol kanat oyuncusu Mislav Orsic, sezon başında Slovenya'da gerçekleştirilen hazırlık kampında antrenmanda girdiği ikili mücadelenin ardından sakatlık geçirmiş ve sağ diz bölgesinde ön çapraz bağ yırtığı ve iç bağ yaralanması tespit edilmişti.

Orsic, sakatlığının ardından 7 ay sonra ilk kez bir resmi maçta 21 kişilik kadroda yer aldı.

Fenerbahçe'de 4 değişiklik

Fenerbahçe'de UEFA Konferans Ligi'nde Union Saint-Gilloise ile oynadığı karşılaşmanın 11'ine göre 4 oyuncu değişikliği yapıldı.

Sarı-lacivertli takımda Avrupa maçında forma giyen Çağlar Söyüncü, Oosterwolde, Cengiz Ünder ve Batshuayi'nin yerine Serdar Aziz, Ferdi Kadıoğlu, Dzeko ve İrfan Can Kahveci görev yaptı.

İstanbul temsilcisinde Çağlar Söyüncü, Joshua King, Rordigo Becao ve Bonucci maç kadrosunda yer almadı.

Tribünler doldu

Trabzonspor taraftarları, karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi.

Karşılaşma öncesi biletleri tüketen bordo-mavili taraftarlar, Papara Park tribünlerini doldurdu. İl Spor Güvenlik Kurulu kararı gereği Fenerbahçe taraftarı tribüne alınmazken, misafir tribününde de ev sahibi taraftarlar yer aldı.

Karşılaşmada 2 bin 250 güvenlik görevlisi görev yaptı.

Trabzonspor taraftarları, kale arkası tribününde 'Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" yazılı dev pankart açtı. Tribünde Filistin ve Türk bayrakları yer aldı.

Meşaleler oyunu durdurdu

Maçın henüz ilk dakikalarında tribünlerde yakılan meşaleler sebebiyle hakem Halil Umut Meler oyunu durdurdu. Görüş açısının kaybolduğunu söyleyen Meler, dumanın dağılmasınından sonra oyunu yeniden hareketlendirdi.

İrfan Can vurdu, yan ağlarda kaldı

Maçın 11. dakikasında Fenerbahçe etkili geldi. İrfan Can'ın sağ çaprazdan yaptığı orta savunmadan sekerek kaleye doğru yöneldi ve yan ağlarda kaldı.

Fred'den müthiş gol

Maçın 13. dakikasında Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Kaleye 27 metre mesafeden 123 km/s hızla şutunu çeken Fred, kleci Uğurcan'ı mağlup etti ve Fenerbahçe kariyerindeki ilk golü atmış oldu.

İsmail Kartal'a yabancı madde isabet etti

Maçın 15. dakikasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'a yabancı madde isabet etti. Fenerbahçe'nin Fred ile bulduğu golün ardından tribünden atılan yabancı maddenin İsmail Kartal'a isabet etmesi sonucu Fenerbahçe sağlık ekibi tecrübeli teknik adamın kafasına ve boynuna buz tedavisi uyguladı.

Trabzonspor tehlikeli geldi

Maçın 37. dakikasında Trabzonspor gole yaklaştı. Sol kanattan Pepe'nin ceza alanına çevirdiği topta Enis Destan'dan önce araya giren Ferdi, rakibinin topu boş ağlara göndermesini engelledi.

Trabzonspor penaltı bekledi

Maçın 43. dakikasında Trabzonspor penaltı bekledi. Trabzonsporlu oyuncular, Thomas Meunier'in sağ çaprazdan Trezeguet'e atmak istediği pasa müdahale eden Fred'in topa kayarken ceza alanında elle oynadığı yönünde itirazlarda bulundu.

VAR'ı dinlediğini söyleyen Halil Umut Meler, görüşmesini tamamladıktan sonra oyunun devam etmesini istedi.

Fred farkı 2'ye yükseltti

Maçın 45+4. dakikasında Tadic'in ince pasında ceza alanına giren Fred, yine sağ ayağıyla kaleci Uğurcan'ı mağlup etti ve takımını 2-0 öne geçirdi.

Oyun durduruldu

Maçın ikinci yarısında sık sık oyun alanına yabancı maddelerin atılması sebebiyle 55. dakikada oyun bir süreliğine durduruldu. Zeminin temizlenmesi ve yabancı maddelerin durdurulması sonrası oyun yeniden hareketlendi.

Dusan Tadic'e yabancı madde isabet etti

Maçın 56. dakikasında Fenerbahçeli Dusan Tadic'in kafasına yabancı madde isabet etti. Tribünlerden yoğun yabancı madde gelmesi sebebiyle hakem Halil Umut Meler oyunu bir kez daha durdurdu.

Trabzonspor golü buldu

Maçın 63. dakikasında Trabzonspor farkı 1'e indirdi. Sol çaprazdan serbest vuruş kullanan Enis Bardhi'nin direkt kaleye yaptığı vuruşu çelmek isteyen kaleci Livakovic'in çabaları yetersiz oldu ve Trabzonspor farkı 1'e indirmiş oldu.

Trabzonspor eşitliği sağladı

Trabzonspor, Fenerbahçe maçının 75. dakikasında penaltı kazandı. Enis Bardhi'nin ceza sahası içine ortasında Alexander Djiku, ayağını fazla kaldırdı. Hakem Halil Umut Meler, Djiku'nun ayağının Bardhi'ye geldiğini göstererek penaltı kazandı.

Fenerbahçeli futbolcular, Djiku'nun Denswik'in kafasına müdahalesi olmadığını belirterek uzun süre itirazda bulundu. Topun başına gelen Trezeguet, 78. dakikada skora dengeyi getirdi.

Fenerbahçe yeniden öne geçti

Maçın 87. dakikasında ceza alanına yapılan ortada kafalardan seken topu önünde bulan Michy Batshuayi, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 3-2 öne geçirdi.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fenerbahçe karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Maçın ilk yarısından önemli anlar

13. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Tadic'in pası sonrası uzak mesafede Fred, önüne aldığı topu düzgün bir vuruşla kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan filelere gönderdi: 0-1

19. dakikada Szymanski'nin ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta, kaleci Uğurcan Çakır tehlikeyi önledi. Dönen topu Tadic tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak üsten auta gitti.

37. dakikada Trezeguet'in pasında sol çaprazda Pepe'nin çıkardığı topu, savunmada Ferdi altıpas içinde Enis Destan'dan önce davranarak uzaklaştırdı.

45+4. dakikada Tadic'in soldan pasında ceza alanına giren Fred, yerden bir vuruşla topu kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan filelere yolladı: 0-2

Karşılaşmanın ilk yarısı konuk takımın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısından önemli anlar

55. dakikada Bardhi'nin soldan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı içinde Visca'nın şutunda, top az farkla yandan auta gitti.

63. dakikada Trabzonspor farkı 1'e indirdi. Bardhi'nin ceza alanı dışı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta, top kaleci Livakovic'in müdahalesine rağmen sağ üst köşeden filelerle buluştu: 1-2

74. dakikada Trabzonspor yarı alanından atılan pasta, ceza alanı arkasında Oosterwolde'den kurtulan Pepe'nin, kaleci Livakovic ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda, Livakovic topa sahip oldu.

75. dakikada Trabzonspor penaltı kazandı. Ceza alanı içinde ikili mücadelede Djiuku'nun ayağı Denswil'in kafasına gelince karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.

78. dakikada Trezeguet'in kullandığı sert penaltı atışında top kaleci Livakovic'in ters köşesinden filelere gitti: 2-2

87. dakikada Fenerbahçe, tekrar öne geçti. Sol taraftan yapılan ortada, Serdar Dursun'un kafa ile geriye doğru çıkardığı topu arka direkte Batshuayi yerden bir vuruşla fillere gönderdi: 2-3

90+6. dakikada Batshuayi'nin ceza alanı dışından şutunda, kaleci Uğurcan Çakır yatarak meşin yuvarlağı önledi.

90+8. dakikada Visca'nın ceza alanı dışı sol çaprazından şutunda, kaleci Livakovic güçlükle topu üsten kornere gönderdi.

Fenerbahçe karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.