06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.03.2022 12:12 | Son Güncelleme: 16.03.2022 14:07

Samsung Electronics yıllık büyüme beklentisini yükseltti

Güney Kore merkezli Samsung Electronics'in yeni CEO'su Kyung Kye-hyun, küresel çip piyasasının yıllık büyüme beklentisinin yüzde 9 olduğunu, şirketin ise bu rakamın üzerine çıkacağını açıkladı
Samsung Electronics yıllık büyüme beklentisini yükseltti

Pandemi döneminde teknolojik aletlere artan talep ve tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklara bir de Ukrayna-Rusya krizi eklenmesiyle küresel çip krizi daha da derinleşti. Buna rağmen Samsung Electronics Co Ltd’nin yeni CEO’su Kyung Kye-hyun, çarşamba günü yaptığı açıklamada şirketin çip ve bileşenler bölümünün bu sene güçlü bir performans sergileyeceğini söyledi. Samsung, sıkı küresel piyasasındaki arzı artırmayı planlıyor.

Çin'de yeni müşteri araştırması

Kyung Kye-hyun, yıllık hissedarlar toplantısında küresel çip piyasasının yıllık büyüme beklentisinin yüzde 9 olduğunu belirtti ve Samsung’un bu beklentiyi aşacağını söyledi. Kyung, Samsung’un piyasasında yüksek büyüme beklenen Çin’de yeni müşteriler araştıracağını açıkladı. CEO’nun planı fabrikalardaki operasyonları geliştirerek az kapasitelerini artırmayı hedefliyor.

Duyarlılık artırılacak

Teknoloji devi, aynı zamanda sipariş üzerine ürettikleri çiplerdeki duyarlılığı daha verimli hale getirecek. Bu çiplerin müşterilerinden bazıları; yüksek performans bilgisayar ve yapay zeka üreticileri. Toplantıda bir hissedar 5-nanometre ve daha küçük çiplerin üretiminde kâr marjının niçin düşük olduğunu sordu. Kyung bu soruya, başlangıcın yavaş olduğunu ancak operasyonların kayda değer bir ilerleme kaydettiğini söyleyerek cevap verdi. Kyung, “İşlem küçük detaylara indikçe zorluk artıyor. 5-nanometre ve küçük çiplerin işlemleri, yarı iletken cihazların fiziksel sınırlarına yaklaşıyor” diye konuştu.

CEO, Samsung’un üretimi sürekli ilerletip optimize ederek hem kârlılığı hem de arzı büyüteceğini sözlerine ekledi. Akıllı telefonlardan arabalara kadar her şeyde kullanılan çiplere olan talebin artmasıyla birlikte, sınırlı üretim kapasitesi nedeniyle çip ve bileşen tedarikinde küresel daralma yaşandı. Bu durum, hükümetlerin ve çip üreticilerinin yatırımlarını artırıyor. Ancak, şimdi planlanan yeni üretim hatları birkaç yıl boyunca devreye girmeyecek.