27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.05.2024 22:41 | Son Güncelleme: 16.05.2024 22:56

Gültan Kışanak: Dışarıda olmanın tek başına özgürlük olmadığını biliyorum

Kobani davasında tutukluluk süresi dikkate alınarak hakkında tahliye kararı verilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Başkanı Gültan Kışanak cezaevinden çıktı. Kışanak, "Dışarıda olmanın tek başına özgürlük olmadığını biliyorum" dedi
Gültan Kışanak: Dışarıda olmanın tek başına özgürlük olmadığını biliyorum

Kobani olayları davasında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak hakkında tahliye kararı verilen Diyarbakır Belediye eski Başkanı Gültan Kışanak Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden çıktı. 

Kışanak, cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşamadılar. Bu nedenle hepimiz çok buruk bir durumdayız. Figen başkanın çok çok selam ve sevgileri vardı. Bizim aslında tahliyeye değil özgürlük ve barışa ihtiyacımız var. Umarım hep beraber bu ülkede sorunları özgürlük temelinde çözecek bir mücadeleyi birlikte yürütüp kazanacağız. Mesele tahliye olmak değil mesele bu ülkenin sorunları çözebileceği bir ortamı yaratmak."

"Kadınların, halkların, inançların özgür olduğu, kimliklerin ve dillerin sorun olmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz" diyen Kışanak "İçeride ya da dışarıda özgür yaşamak istiyoruz. Dışarıda olmanın tek başına özgürlük olmadığını biliyorum. Hukukun, adaletin, barışın olmadığı yerde özgürlüğü ne yazık ki doyasıya teneffüs edemiyoruz. Bütün Türkiye için halklar için kadınlar için çocuklar için özgür bir gelecek istiyorum" ifadelerini kullandı.