26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.11.2022 13:24 | Son Güncelleme: 18.11.2022 13:37

2023 Pirelli Takvimi tanıtıldı: İlham Perisine Aşk Mektupları

Çekimlerini Emma Summerton'ın gerçekleştirdiği Love Letters to the Muse (İlham Perisine Aşk Mektupları) başlıklı 2023 Pirelli Takvimi Milano’daki Pirelli HangarBicocca çağdaş sanat müzesinde tanıtıldı. Takvimde 14 modelden 28 fotoğrafın yer aldı...
Guinevere Van Seenus
Guinevere Van Seenus

Aralarında Cara Delevingne, Bella Hadid, Emily Ratajkowski, Karlie Kloss ve Ashley Graham gibi isimlerin bulunduğu Love Letters to the Muse (İlham Perisine Aşk Mektupları) başlıklı 2023 Pirelli Takvimi tanıtıldı.

Emily Ratajkowski

Emma Summerton 1964 yılından bu yana Pirelli Takvimine imza atan beşinci kadın oldu. Avustralyalı fotoğrafçı, Pirelli Takviminin (The Cal™) 49. edisyonunu ilham arayışında, sanatçı ve insan olarak seçimlerinde ona yol gösteren tüm kadınlar diye tanımadığı ilham perilerine adadı.

Daha önce 1972’de Sarah Moon, 1989’da Joyce Tenenson ve 2007’de Inez Van Lamsveerde (Inez ve Vinoodh ikilisinden) ile 2000 ve 2016’da Annie Leibovitz, Takvim fotoğraflarını çekmişlerdi.

Summerton Takvim için "İlham perisi ifadesinin anlamına geri dönmek istedim. İlham perisi başlangıçta kaynağı temsil ediyordu ve ilham vermenin yanı sıra edebiyat, bilim ve sanat alanlarında da yetenekliydi” dedi.

Ashley Graham

Emma Summerton “Başta annem olmak üzere olağanüstü, yaratıcı şeyler yapan kadınlar hayatım ve kariyerim boyunca beni büyülemiştir ve bana ilham vermiştir. Yazarlar, fotoğrafçılar, şairler, oyuncular ve yönetmenlerden çok şey öğrendim. Bu nedenle de bu olağanüstü kadınları kutlamak ve onları temsil edecek bir dünya yaratmak istedim” diye konuştu.

Cara Delevingne

2023 Pirelli Takvimi, Emma Summerton’ın eserlerinin öne çıkan düşsel tarzına hayat veren 14 modelin 28 fotoğrafını bir araya getiriyor. Her model temsil etmesi istenen İlham Perisi ile yakın bağlantısından dolayı rolü için özel olarak seçildi.

Precious Lee

Çekimler ise Haziran ve Temmuz aylarında Londra ve New York’ta kurulan setlerde gerçekleştirildi. Fotoğrafçı süreci “Çekimlerimde modellerin oynadıkları rollerle gerçekte ne oldukları arasındaki sınır net bir şekilde tanımlanmıyor ve her şey birbirine karışarak sihirli bir gerçekçilik yaratan fotoğrafla ortaya çıkıyor” sözleriyle anlatıyor.

Lauren Wasser

Örneğin, Guinevere Van Seenus bir süper model olmanın yanı sıra fotoğrafçı. Lauren Wasser hem model hem sporcu. Takvim’de Aktivist rolünü üstlenen Ashley Graham, vücut pozitifliğini desteklemesiyle de tanınırken Masalcı karakterini canlandıran Precious Lee aynı zamanda senaryolar ve masallar yazıyor.

Takvimde rol alan isimler sırasıyla:

Lila Moss – Kahin
Guinevere Van Seenus – Fotoğrafçı
Adwoa Aboah – Kraliçe
Karlie Kloss – Teknoloji uzmanı
Sasha Pivovarova – Ressam
Lauren Wasser – Sporcu
Emily Ratajkowski – Yazar
Cara Delevingne – Sanatçı

Bella Hadid


Bella Hadid –  Peri
Kaya Wilkins – Müzisyen
Precious Lee – Masalcı
He Cong – Bilge
Adut Akech – Düş avcısı
Ashley Graham – Aktivist