06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.07.2022 11:53 | Son Güncelleme: 22.07.2022 12:05

Cinsel istismarla suçlanan Ricky Martin davayı kazandı

Kız kardeşinin oğlu tarafından cinsel istismarla suçlanan Ricky Martin, hakkında iddialar mahkeme tarafından düşürüldü. Martin, "Bu saçmalığı iddia eden kişi için en iyisini diliyorum ve umarım yardım bulur, böylece sevgi ile, gerçekle ve neşe dolu yeni bir hayata başlayabilir" dedi
Cinsel istismarla suçlanan Ricky Martin davayı kazandı

21 yaşındaki yeğeni tarafından cinsel istismarla suçlanan Ricky Martin, dün gerçekleştirilen davayı kazandı. Martin mahkeme sonrasında ensest iddialarının "acı verici ve yıkıcı olduğunu söyledi. Ricky Martin’in yeğeni Sanchez, 1 Temmuz'da Martin'e karşı geçici bir uzaklaştırma kararı çıkarmış ve şarkıcıyla cinsel ilişki yaşadığını, ilişki sona erdikten sonra da kendisini taciz ve takip ettiğini iddia etmişti. 50 yaşındaki Martin iddiaları kesin bir dille reddetti ve yeğenini ciddi akıl sağlığı sorunları olan sorunlu bir genç adam olarak tarif etti.

"Kimsenin başına gelmesini istemem"

Martin mahkemeye Zoom aracılığıyla katıldı ancak konuşmadı. Kararın ardından TMZ tarafından bir video elde edildi ve şarkıcı Porto Riko yasalarına uygun olarak sessiz kalmaya zorlandığını iddia etti. Martin daha sonraki açıklamasında, “Bugün kameraların önündeyim çünkü iyileşme sürecine başlayabilmem için gerçekten konuşmam gerekiyor. İki hafta boyunca kendimi savunmama izin verilmedi çünkü yasaların beni hakim karşısına çıkana kadar ve bu iddiaların yanlış olduğu kanıtlanana kadar konuşmamaya zorladığı bir prosedürü takip ediyordum” dedi.

Şarkıcı “Ama size gerçeği söyleyeceğim. Bu çok acı verici oldu. Benim için, ailem için, arkadaşlarım için yıkıcı oldu. Kimsenin başına böyle bir şey gelmesini istemem. Bu saçmalığı iddia eden kişi için en iyisini diliyorum ve umarım yardım bulur, böylece sevgi ile, gerçekle ve neşe dolu yeni bir hayata başlayabilir. Böylece başka hiç kimseyi incitmez” diye konuştu.

"Müzikle iyileşeceğim"

Müzikle iyileşeceğini söyleyen şarkıcı, sahneye geri dönmek için sabırsızlandığını da söyledi. Martin, “Tüm dostlarıma teşekkür ederim. Bana her zaman inanan tüm hayranlarıma teşekkür ederim. Sosyal medyada yazdığınız her yorumla bana verdiğiniz gücü tahmin bile edemezsiniz" diyerek sevenlerine konuştu.
Martin sözlerini barış işareti yaparak ve "Tanrı hepinizi korusun” diyerek bitirdi. 

Martin daha önce mahkeme kararına cevaben ‘gerçek kazanır' başlığıyla bir Instagram paylaşımı yapmıştı. Şarkıcının hukuk ekibi "Tüm bu zaman boyunca, sorunlu bir bireyin onları doğrulayacak hiçbir kanıtı olmadan yanlış iddialarda bulunmasından başka bir şey değildi. Müvekkilimiz hakkın yerini bulduğunu gördüğü ve artık hayatına ve kariyerine devam edebileceği için mutluyuz” dedi.

Koruma kararı uzatılmadı

Ekip "Tam da beklediğimiz gibi, geçici koruma kararı mahkeme tarafından uzatılmadı. Suçlayan kişi mahkemeye, davayı reddetme kararının herhangi bir dış etki ya da baskı olmaksızın yalnızca kendisine ait olduğunu teyit etmiştir” açıklaması yaptı.  

Pop şarkıcısının üvey kız kardeşi Vanessa Martin'in oğlu olan Sanchez'in, şarkıcıyla temasını sınırlamak için bu ayın başlarında Martin'e karşı geçici bir uzaklaştırma kararı çıkarmıştı.  Porto Riko gazetesi El Vocero tarafından incelenen karara göre Sanchez, Martin ile yedi ay çıktıktan sonra iki ay önce ayrıldıklarını iddia etti. 

(Kaynak: DailyMail)