08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.07.2024 13:55 | Son Güncelleme: 22.07.2024 14:27

Hollywood Biden'ın kararını destekledi: Ona minnettar olmalıyız

Aralarında Aaron Sorkin, Robert De Niro ve Barbra Streisand'ın da bulunduğu ünlüler ABD Başkanı'nın seçim kampanyasını sonlandırma kararına destek verdi
Hollywood Biden'ın kararını destekledi: Ona minnettar olmalıyız

Hollywood, ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık seçimlerinden çekilme haberini minnettarlıkla ve rahat bir nefes alarak karşıladı. Son haftalarda sadece birkaç ünlü Biden'ın kenara çekilmesi çağrısında bulundu. Biden'ın yeniden seçilmekten vazgeçtiğini ve başkan yardımcısı Kamala Harris'i desteklediğini açıklamasından birkaç saat önce West Wing'in yaratıcısı Aaron Sorkin, New York Times'ta yayınlanan bir köşe yazısında Demokratların Kasım ayında eski başkan Donald Trump'ı yenmek için Cumhuriyetçi Mitt Romney'i seçmeleri gerektiğini, bunun “dengesiz bir adamın iktidarı ele geçirmesini engellemek” konusunda güçlü bir gösteri olduğunu savundu.

Ancak Biden yarıştan çekildiğini açıkladıktan sonra Sorkin fikrini geri çekti ve Beyaz Saray için kampanyasını başlatmış olan Harris'i destekledi. Sorkin, West Wing oyuncusu Joshua Malina tarafından X'te paylaşılan ve Sorkin'in menajeri tarafından doğrulanan bir açıklamada, "Sözlerimi geri alıyorum. Amerika için Harris" dedi.

"Ona saygı ve hayranlık duyuyoruz"

Demokrat destekçileri arasında Biden'ın kararı geniş çapta övgüyle karşılandı. Donald Trump'ın açık sözlü bir eleştirmeni ve Biden'ın kampanya reklamlarından birinde yer olan Robert De Niro, Hill'e verdiği demeçte, kararından dolayı Biden'a “saygı, hayranlık ve sevgi” duyduğunu söyledi. Barbra Streisand X'te “Demokrasimizi koruduğu için ona minnettar olmalıyız” diye yazdı. Daha önce Biden'ın adaylıktan çekilme konusundaki isteksizliğini eleştiren talkshow sunucusu ve komedyen Jon Stewart ise tek bir kelimeyle tepki verdi: Efsane. 

Belgesel film yapımcısı Ken Burns, Biden'ın tarihe geçeceğini söyledi. Burns, “Tarih, kendinden daha büyük eylemleri tanır... Ülkeyi selefinin felaket döneminden çıkarmış ve sessizce tüm Amerikalılar, kırmızı eyaletler ve maviler için iyi şeyler yapmış olmak, onu yasama eylemi açısından LBJ ve FDR ile aynı seviyeye getiren başarılardır. Joe, senin özverili hizmetin olmasaydı nerede olurduk hayal bile edemiyorum” diye yazdı. 

Mayıs ayında Biden'ı Oval Ofis'te ziyaret eden Star Wars oyuncusu Mark Hamill, kendisine teşekkür ederek “hayatımız boyunca hiçbir başkanın yapamadığı başarılara imza attığını” ve “yalan, suç, skandal ve kaosla geçen dört yılın ardından makama dürüstlük, saygınlık ve bütünlüğü yeniden kazandırdığını” söyledi.

Trump'a yönelik eleştirileri nedeniyle ölüm tehditleri alan komedyen Kathy Griffin, “Hadi tarih yazalım!!!! Sonunda" dedi. Star Trek oyuncusu George Takei Biden'ı “saygın ve onurlu bir adam, son derece başarılı bir başkan ve bir vatansever” olarak nitelendirdi ve insanlara Trump'ı yenmek için Harris'in “arkasında birleşmeleri” çağrısında bulundu.

Jamie Lee Curtis, Biden'ın kararını “tüm kalbiyle” desteklediğini ve Harris'in teklifini onayladığını söyledi ve Instagram paylaşımında, “O güvenilir ve sınanmış biri, kadın haklarının ve beyaz olmayan insanların ateşli bir savunucusu ve mesajı, büyük bir ulusal bölünmenin yaşandığı bu dönemde Amerika için bir umut ve birlik mesajı" ifadelerini kullandı.

Pazar günkü destek patlaması, son zamanlarda Biden'ın yarıştan çekilmesi için sadece birkaç yüksek profilli Hollywood isminin açıkça çağrıda bulunmasıyla belirgin bir değişim oldu. George Clooney, Biden'ın yeniden seçilme kampanyası için düzenlenen bir bağış toplama etkinliğine başkanlık ettikten sadece birkaç hafta sonra, New York Times'a yazdığı bir köşe yazısında partinin yeni bir aday seçmesi gerektiğini savunarak Biden'ın yarıştan çekilmesi çağrısında bulundu. Michael Douglas da Clooney'nin görüşünü destekleyerek, Trump'a karşı televizyonda yayınlanan münazarada sergilediği ve çok eleştirilen performansının ardından Biden'ın beklentileri konusunda “çok ama çok endişeli” olduğunu söyledi.