05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.10.2022 18:03 | Son Güncelleme: 09.10.2022 23:29

Jared Leto, ünlü Alman modacı Karl Lagerfeld'i canlandıracak

Kreatif vizyonuyla ismini moda dünyasının mihenk taşları arasına yazdıran Alman moda tasarımcısı Karl Lagerfeld'in biyografik filminde ünlü modacıyı Jared Leto canlandıracak
Jared Leto, ünlü Alman modacı Karl Lagerfeld'i canlandıracak

Jared Leto, House of Gucci'nin ardından bu kez de 19 Şubat 2019'da hayatını kaybeden, 20. yüzyılın en önemli modacılarından Karl Lagerfeld’i konu edecek biyografik filmde ünlü modacıyı canlandıracak. Jared Leto ve Emma Ludbrook'un birlikte kurduğu yapım şirketi Paradox, filmin yapımcılığını üstlenecek.

Moda evinde uzun süre çalışmış olan Pier Paolo Righi, Caroline Lebar ve Sebastien Jondeau filmde baş yapımcı olarak görev yapacak. Filmin yönetmeni ya da kadroda başka hangi oyuncuların yer alacağı henüz netleşmedi. Ancak Jared Leto, ünlü modacının hayatı boyunca sayısız kişiyle yakın ilişkiler kuran bir figür olmasına dikkat çekerek, filmde modacının hayatının farklı dönemlerini şekillendiren ilişkilerine odaklanacağını ifade etti. 

İkonik moda dahisi 

Neredeyse hiç çıkartmadığı siyah gözlükleri, ikonik at kuyruğu ve siyaha olan tutkusuyla zamansız bir yetenek olan Lagerfeld moda endüstrisinin en üretken ve yaratıcı isimleri arasında yer alıyordu.

Asıl adı Karl Otto Laferfeldt, 2. Dünya Savaşı öncesi 1933'te öncesi Almanya'da doğdu. Çocukluğunu Bavyera'da geçiren Lagerfeld'in dönüm noktası, 1954'da Paris'e taşındıktan sonra tasarladığı bir yün ceketle başladı. Ceket sayesinde ünlü moda tasarımcısı Pierre Balmain'in yanında 'terzi yamağı' olarak çalışmaya başladı. 1983'te ise Paris'teki ünlü moda evi Chanel için çalışmaya başlamıştı. Lagerfeld adını 1960'arın ortasında Chloe markasıyla duyurmaya başlasa da asıl yıldızlaşma süreci de Chanel ile oldu.