06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.09.2023 16:13 | Son Güncelleme: 01.09.2023 16:51

Kylie Jenner ile Coty ortaklığında çatlak

Kardashian - Jenner Ailesi ile Coty'e arasındaki ortaklık sona doğru yaklaşıyor. Kim Kardashian'dan sonra Kylie Jenner da Kylie Cosmetics'in yönetimini geri almak için hareke geçti. Görüşmeler fiyat anlaşmazlığı yüzünden tıkandı
Kylie Jenner ile Coty ortaklığında çatlak

Amerikan Forbes dergisi tarafından 21 yaşında servetini kendi yapan en genç milyarder (Self-Made Billionaire) olduğu ilan edilen Kylie Jenner, 2020'de kozmetik markası Kylie Cosmetics'in çoğunluk hissesini 600 milyon dolara ABD merkezli kozmetik devi Coty'e sattı. Şirketin yüzde 49'luk oranı kendisinde kalan Jenner, markanın kreatif direktörlüğünü üstlendi. Ancak aradan geçen 3 yılda işler Jenner'ın beklediği gibi gitmedi. Bloomberg 26 yaşındaki modelin hisseleri geri almaya çalıştığını ancak kozmetik deviyle anlaşamadığını yazdı.

Anlaşmazlığın nedeni bilinmiyor

Jenner'ın üvey kardeşi Kim Kardashian da Coty'nin aynı yıl 200 milyon dolara satın aldığı cilt bakım serisi SKKN by Kim'in, yüzde 20 hissesini geri almak için görüşmeler yapıyor. İlk kez Wall Street Journal'ın temmuz ayında duyurduğu görüşmelerden henüz sonuç çıkmadı. İsminin açıklanması istemeyen kaynaklar, Kardashian-Jenner kardeşlerin, adlarını taşıyan markaların yönetim şeklinden şikayetçi olduğunu belirtseler de kimse anlaşmazlıkların temelini bilmiyor.

Beklentilerin üzeninde değer kazandı

Temmuz ayında yatırımcılara yapılan bir sunumda Coty, Kylie Cosmetics'in makyaj satışlarının önceki çeyrekte Macy's Inc. mağazalarında daha fazla yer alması, Dubai pazarına girmesi ve yeni Kylash maskaranın piyasaya sürülmesiyle çift haneli oranda arttığını söyledi. Ancak gelir rakamları şirketin genel politikası çerçevesinde gizli tutuldu. Kardashian-Jenner Ailesi'nin Coty ile olan ortaklığı 2019'daki İcra Kurulu Başkanı Pierre Laubies dönesinde başladı. Ancak Laubies, Kylie Cosmetics anlaşmasından kısa bir süre sonra istifa etti. Hem Coty'nin hem de en büyük yatırımcısı JAB Holding Company'nin başkanı Peter Harf, CEO'luk görevini üstlendi. CoverGirl ve Max Factor markalarıyla da tanınan şirket daha sonra Kardashian ile anlaşmayı tamamladı.

Z kuşağına ulaşmak için 800 milyon dolar

Reality şov yıldızı ailenin iki üyesiyle yapılan 800 milyon dolarlık anlaşma, özellikle Z kuşağına ulaşmak konusunda büyük problemler yaşayan Coty'nin uzun vadeli büyüme stratejisinin önemli bir parçası oldu. Mevcut CEO Sue Nabi, Eylül 2020'de görevi devraldığında düzenlemeleri devraldı. Nabi, şirketin kitlesel pazarda etkisini genişletmeye odaklandı. Wall Street tahminlerini defalarca aşan Coty hisselerinin bu yıl yüzde 35 değer kazanması da Nabi'nin başarılı olduğunun en büyük göstergesi. Elbette söz konusu rakamlar Coty'nin Kylie Cosmetics'teki çoğunluk hissesi, Jenner'ın markasını geri almak için Kardashian'dan çok daha büyük bir mali yükle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.