02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.03.2024 16:06 | Son Güncelleme: 27.03.2024 16:30

Puff Daddy'nin dosyasında Prens Harry'nin de adı geçiyor

1990’lı yıllarda Puff Daddy adıyla sahnelerde fırtına gibi esen Sean ‘Diddy’ Combs (54) evlerine yapılan baskınlar ve bu sırada çocuklarına kullanılan orantısız güç tartışmasıyla gündemde. ABD’li rapçi hakkında açılan 4 davadan biri olan cinsel saldırı suçlamasında Prens Harry'nin de adı geçiyor
Puff Daddy'nin dosyasında Prens Harry'nin de adı geçiyor

ABD polisi, cinsel taciz iddialarıyla gündemden düşmeyen dünyaca ünlü rapçi Puff Daddy’nin evlerine dün baskın düzenledi.  Sean ‘Diddy’ Combs’un Los Angeles, Miami ve New York’taki mülklerinde yapılan aramaların baskınların, New York’ta devam eden seks ticareti soruşturmasıyla bağlantılı olduğu açıklandı. Baskınlarda birkaç kişi gözaltına alındı. Bununla beraber mülklerdeki bazı eşyanın metal kutularda taşınması dikkat çekti.

3 kez Grammy kazanan Sean Combs, son 30 yılın en etkili hip-hop yapımcıları arasında yer alıyor.

Baskınlar sırasında Sean Combs’un özel jetinin Karayipler’deki Antigua ve Barbuda’ya hareket ettiği belirlendi. Ancak rapçinin uçakta olmadığı öğrenildi. Bir süre sonra rapçinin Miami havaalanında sorgulanmak amacıyla gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı açıklandı. 

Baskından sonra Star Island'daki Florida malikanesindeki odaların darmadağın hali basında yer aldı. Kapıların ve hatta duvarların kırıldığı, çekmecelerin ters çevrildiği, kıyafetlerden çeşitli makbuzlara kadar her şeyin ortalığa döküldüğü ev adeta çöplüğe döndü. İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, Diddy'nin oğullarının Holmbly Hills malikaneye yapılan baskından dolayı travma yaşadığını belirtti. Kaynak, federal ajanların silahlarını ve lazerlerini doğrudan, kelepçelenip mülkte sorgulanırken kısmen giyinik olan Justin ve King'e doğrulttuklarının iddia etti.

"Aşırı güç kullanımı yaşandı"

Rapçinin avukatı Aaron Dyer, İç Güvenlik soruşturmasından 24 saat sonra yaptığı bir açıklamayla iddialara açıklık getirdi. "Dün, Bay Combs'un evlerinde arama emirleri yerine getirilirken askeri düzeyde aşırı güç kullanımı yaşandı. Yetkililerin sergilediği aşırı güç gösterisinin ve düşmanlığın ya da çocuklarına ve çalışanlarına yönelik muamelenin hiçbir mazereti olamaz."

"Hiç gözaltına alınmadı"

Dyer, "Bay Combs hiçbir zaman gözaltına alınmadı ancak yetkililerle konuşup işbirliği yaptı. Medyadaki spekülasyonlara rağmen, ne Bay Combs ne de aile üyelerinden herhangi biri tutuklanmadı veya seyahat etme hakları herhangi bir şekilde kısıtlanmadı" diye ekledi.

Yasal tebligata göre uzun bir liste cinsel saldırı iddiasıyla karşı karşıya olan Combs'un "ünlü sporcular, siyasi figürler, sanatçılar, müzisyenler ve Britanya Kraliyet'inden Prens Harry gibi uluslararası çapta ileri gelen ünlülerle" kurduğu VIP ilişkileri aracılığıyla konuklarını kötü şöhretli partilerine çektiği söyleniyor. Sean "Diddy" Combs'un seks ticareti ve cinsel saldırıyla suçlandığı 30 milyon dolarlık davada Sussex Dükü'nün adı geçiyor. Prens Harry'nin herhangi bir kabahat işlediğine dair bir ima bulunmuyor ve adı belgelerde Combs'un tanınmış ünlü arkadaşlarına örnek olarak sadece bir kez geçiyor.

2007'de Wembley Stadyumu'nda Diana için düzenlenen konserde Combs ve Kanye West sahne aldıktan sonra hem Harry hem de kardeşi Prens William bu müzisyenlerle birlikte görüntülenmişti.