27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.06.2022 14:49 | Son Güncelleme: 11.06.2022 15:42

Şarkıcı Justin Bieber kısmi yüz felci geçirdi (Ramsay Hunt Sendromu teşhisi)

Kanadalı şarkıcı Justin Bieber, sosyal medyadan kısmi yüz felci geçirdiğini duyurdu. Kendisine Ramsay Hunt Sendromu teşhisi konulduğunu söyleyen 28 şarkıcı konserlerini iptal etmek zorunda olduğunu söyledi
Şarkıcı Justin Bieber kısmi yüz felci geçirdi (Ramsay Hunt Sendromu teşhisi)

Justin Bieber, Instagram hesabından paylaştığı videoda, kendisine Ramsay Hunt Sendromu teşhisi konulduğunu açıkladı. Videoda yüzünün bir kısmını çok az hareket ettirebildiğini gösteren Bieber, rahatsızlığının ciddi olduğunu söyledi.

"Bedenim yavaşlamam gerektiğini söylüyor"

Bieber, konser turunu ertelemesine ilişkin olarak da "Fiziksel olarak bunları yapacak durumda değilim. Bedenim yavaşlamak zorunda olduğumu söylüyor. Umarım anlayışla karşılarsınız" dedi. İyileşmesinin ne kadar zaman alacağını tam olarak bilmediğini kaydeden Bieber, zamanını dinlenerek geçireceğini belirtti.

Konserlerini iptal etti

Grammy ödüllü 28 yaşındaki Bieber, Kanada'nın Toronto kentinde 7-8 Haziran'da düzenlenmesi planlanan konserlerinden saatler önce yaptığı açıklamada, rahatsızlığı nedeniyle etkinliklerin iptal edildiğini duyurmuştu.

Ramsay Hunt Sendromu nedir?

Herpes zoster otikus veya herpes zoster sefalikus olarak da bilinen Ramsay-Hunt Sendromu (RHS); periferal fasiyal paralizi, auriküler kanal ve/veya aurikulada bazen de dilde, sert damakta, deri lezyonları ve kohleovestibüler semptomların izlendiği nadir bir hastalıktır.

Nörolojik bir durum

Çocuklarda suçiçeğine ve yetişkinlerde zona hastalığına neden varicella zoster virüsünün neden olduğu nörolojik bir durumdur. Virüs, su çiçeği hastalığından iyileştikten ve yüzünüzdeki sinirleri tahriş etmek ve alevlendirmek için yeniden uyandıktan çok sonra bile, tüm yaşamınız boyunca vücudunuzda kalabilir.

Kulakta sağırlık riski

Hastalık erkekleri ve kadınları eşit olarak etkiler ve yüzün bir tarafında felç ve ağrılı, kabaran döküntülerle sonuçlanabilir. Yaşlı insanlarda daha sık görülür ve bazı hastalar işitmelerinde değişiklikler yaşar, belki bir kulakta diğerinden daha yüksek sesler algılar veya kulak çınlaması (kulaklarda kronik bir çınlama) veya hatta bir kulakta sağırlık gelişir. Kulak ve yüz ağrısı genellikle sendromun bir parçasıdır ve bazı hastalarda vertigo görülebilir. Her 100.000 kişiden sadece beş ila 10'u her yıl Ramsay Hunt sendromuna yakalanıyor.

Ramsay Hunt Sendromu belirtileri

Ramsay Hunt sendromu ile kulaklarınızdan birinin yakınındaki yüz sinirini etkilediğinde ortaya çıkar. Ağrılı zona döküntülerine ek olarak, Ramsay Hunt sendromu etkilenen kulakta yüz felci ve işitme kaybına neden olabilir.

  • Zona (Zoster ophthalmicus ya da Zoster oticus) bulguları
  • Deride ağrılı veziküller
  • Ağızda yumuşak damak erozyonları ve ülserleri
  • Tat alma bozukluğu (dil ipsilateral-ön bölgesinde)
  • Güçlü ağrı
  • Ateş
  • Gözyaşı akması
  • Sensorinöral işitme sorunları
  • Vertigo
  • Bölgesel lenfadenopati