06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.09.2023 11:38 | Son Güncelleme: 26.09.2023 21:48

Uber: Robert De Niro yeniden Taksi Şoförü koltuğuna oturmayacak

Robert De Niro'nun (80) Uber için Taksi Şoförü'ndeki (Taxi Driver) Travis Bickle karakterini yeniden canlandıracağı haberleri asılsız çıktı. Buna rağmen Oscar'lı oyuncunun karakterden bağımsız olacak tanıtım kampanyasında yer alacağı açıklandı
Uber: Robert De Niro yeniden Taksi Şoförü koltuğuna oturmayacak

Hollywood yıldızı Robert De Niro'nun, Martin Scorsese'nin 1976 tarihli dramasında canlandırdığı ve döneminin en büyük aktörlerinden biri olarak statüsünü sağlamlaştırmasını sağlayan Travis Bickle karakterine tekrar hayat vereceği iddia edildi. De Niro'ya en iyi film ve en iyi erkek oyuncu dahil olmak üzere dört dalda Oscar adaylığı getiren filmedeki unutulmuz ikonik sözü; “Bana mı dedin?'i Uber reklamında tekrarlacağı öne sürüldü.

Geçen hafta başta The Guardian olmak üzere İngiliz gazetelerinde yer alan haberler tartışma ve heyecan yarattı. Filmin senaristi Paul Schrader, Uber-Robert De Niro ortaklığına Facebook'tan tepki gösterdi ve "Bob'un bunu neden yaptığını anlayamıyorum. Ama henüz görmedim. Eğer şanslıysam hiç görmeyeceğim" dedi. Reklam filmiyle ilgili haberler devam ederken Robert De Niro ve Uber konuya açıklık getirdi.

Tanıtım yüzü olacak

Robert De Niro'nun sözcüsü Stan Rosenfield, aktörün reklam için Bickle'ı canlandırmadığını ve taksici karakterinin ünlü repliği olan 'Benimle mi konuşuyorsun?'u kullanmadığını söyledi. Uber ise daha kapsamlı bir açıklamayla De Niro'nun yılın ilerleyen dönemlerinde İngiltere'de hizmetin yüzü olarak görüleceğini doğruladı ancak kampanyanın Taksi Şoförü temalı olmadığını duyurdu.

Daha fazla bilgi

Martin Scorsese ile Paul Schrader Taksi Şoförü'nde (Taxi Driver) başlayan işbirliği Raging Bull (1980), The Last Temptation of Christ (1988) ve Bringing Out the Dead (1999) ile devam etti. De Niro, Raging Bull'daki orta sıklet boksör Jake LaMotta performansıyla ikinci Oscar ödülünü kazandı. De Niro ekim ayında sinemada daha sonra ise Apple TV+'ta yayınlanacak yine bir Martin Scorsese film olan Killers of the Flower Moon'da (Dolunay Katilleri)  William Hale karakterine hayat veriyor.

Sıradaki film ekip dönem dramı

Gerçek olaylara dayanan 200 milyon dolar bütçeli epik dönem dramı 1920'lerin Oklahoma'sında ortaya çıkıyor ve petrol zengini Osage Nation üyelerinin seri cinayetini anlatıyor. Terör Hükümdarlığı olarak bilinen bir dizi vahşi suç aynı zamanda FBI'ın kuruluş dönemi ile çakışıyor. Scorsese, filmi başlangıçta olayla ilgili FBI soruşturmasını konu alacak şekilde tasarladı. Ardından, dramanın karanlık merkezinde hem bir aileye hem de bir aşk hikayesine odaklanarak bu planları değiştirdi.

Yıldızlar bir araya geliyor

206 dakikalık süresiyle dikkat çeken filmde Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, John Lithgow, Brendan Fraser, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion, Tatanka Means, William Belleau, Scott Shepherd ve Tantoo Cardinal rol alıyor.

Dolunay Katilleri fragmanı

 

David Grann'in çok satan aynı adlı romanından uyarlanan senaryoyu Eric Roth kaleme aldı. Scorsese ve DiCaprio, Dan Friedkin, Bradley Thomas ve Daniel Lupi ile birlikte filmi yapımcılığını da üstleniyorlar.