Öncelikle beslenmekteki amacımız zaten midemizi değil hücrelerimizi beslemektir. Ancak kanser hücreleri ile sağlıklı normal hücrelerimizin damak tadı farklıdır. Normal hücrelerin damak tadı, hem yağ, hem şeker, hem protein yemeye uygundur. Ancak kanser hücreleri çoğunlukla şekeri ve bulamazsa da proteini menülerinde tercih eder. Diğer farkları ise, normal hücrelerin, yemeği yakıp enerjiye çevirmek için oksijeni kullanmayı tercih etmesi, kanser hücrelerinin bunu tercih etmemesidir. Burada kanser hücrelerindeki Walburg etkisinden bahsetmek gerekir. Walburg etkisinin keşfiyle Nobel alınmıştır. Walburg etkisi şunu anlatır: Kanser hücreleri ortamda oksijen olsa bile, oksijenin mevcudiyetine rağmen onu yiyecekleri yakmak için kullanmayı tercih etmezler. Enerjilerini oksijen olmadan oluşturacak besinleri seçerler. Oksijensiz yakabildikleri besinler başta şeker, daha sonra proteindir. Yağları oksijensiz enerjiye çeviremedikleri için o yoldan enerji üretmezler. Kanser hücreleri şekere daha kolay ulaşabilmek için, tüm hücrelerdeki glikoz giriş kapılarını açar. Eğer işlenmiş yiyeceklerin tüketimi çoksa, bu yiyeceklerdeki şeker kolay kana geçen türden olduğu için kanser hücresi şekerine daha da hızlı ulaşır. Daha kolay büyür.
26.03.2021 06:00
Sağlıklı hücreleri doyuralım ama kanseri aç bırakalım
Kanser ve beslenme konusu her zaman önemli gündemimizdir. Kanser olmamak için nasıl beslenelim, kanser olup atlatmışsak ne yiyelim sorularına cevap arayanlardansanız, bu yazıda hem doğru ve yanlış beslenmeyi, hem de bunun kanser hücrelerine etkisini bulacaksınız
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Tıbbın yeni ortağı: Yapay zeka
27 Haziran 2025
İmmün yaşın kaç?
20 Haziran 2025
Haftada bir yumurta bile Alzheimer riskini azaltıyor
13 Haziran 2025
Uzun yaşamak isteyenler için yaz mevsimi bir fırsat
06 Haziran 2025
Longevity’nin anahtarı elimizde
Tüm Yazıları 30 Mayıs 2025