20 Nisan 2024, Cumartesi
24.12.2021 04:30

10 durakta yeryüzü cenneti

Bembeyaz kumsalları, harika yemekleri, şelalelerle süslenen eşsiz doğası, farklı dinlerin güzel yapıları ve hoşgörülü tavrıyla yumuşak bir nehir gibi akan bir ada ülkesi Mauritius

Aynı anda hem aşıkların, hem balayı çiftlerinin hem de çocuklu ailelerin mutlu ayrıldığı bir ada düşünün. Sırt çantalı solo gezginler de keşfe geliyor, başını dinlemek isteyip telefonunu kapatan yoğun iş insanları da. Sığ kayalıklar, palmiyeler, Hindistan cevizi ağaçları ve şeker kamışı tarlaları ile çevrili Mauritius, Afrika’nın güneydoğusunda bulunan subtropikal bir ada ülkesi. Hint Okyanusu’nda, Madagaskar’ın yakınında yer alıyor. Farklı din ve kültürlerden insanların bir arada yaşadığı bir hoşgörü ülkesi. Camiler, kiliseler, tapınaklar, hepsi iç içe. Adaya ilk adımınızı attığınız anda Hindistan’a geldiğinizi; müziğini dinlediğinizde Afrika’nın tam ortasına düştüğünüzü; şık otellerini gördüğünüzdeyse Fransa’nın güneyinde olduğunuzu sanmanız büyük olasılık. Mauritius’u asıl çekici kılan da bu kültürel çeşitliliği. Kardeşçe aynı topraklar üzerinde barınıyorlar. Herkes hoşgörülü ve misafirsever.  Milli parkları, bembeyaz kumsalları, mercan resifleri ve pırıl pırıl turkuaz denizi ile turistlerin her daim ilgisini çeken ada, görülmesi gereken yerler listesinde üst sıralarda. Rivayete göre Mark Twain “Tanrı’nın önce bu adayı yarattığını, onun güzelliğinden esinlenerek cenneti yarattığını” ifade etmiş. Bu haftaki rotamız, ünlü yazarın sözünün hakkını veriyor. İşte karşınızda özgür, sakin, uyumlu, romantik, güvenli ve hoşgörülü tavrı ile adeta yumuşak bir nehir gibi akan ada ülkesi Mauritius.

1- Adaya giriş; plajın tadını çıkarın

2- Başkent Port Louis’i keşfedin

 

3- Seven Cascades’i yürüyerek keşfedin

 

4- Pamplemousses Botanik Bahçesi’nde büyülenin

 

5- Grand Baie’de güneşi batırın

6- Hinduların çıplak ayak yürüdükleri kutsal gölü ziyaret edin

7- Chamarel köyünde rom üretimini görün

 

8- Yedi Renkli Dünya Toprağı’na hayran kalacaksınız

Seven Colored Earth  

9- Renkler Vadisi’nde ekstrem sporlar deneyin 

La Vallée des Couleurs 

10- Tarihi atmosferiyle Labourdonnais Şatosu’nu ziyaret edin 

Domaine de Labourdonnais Müzesi

Nerede kalınır?

Çok romantik / Constance Prince Maurice Hotel Maritim Crystal Beach Hotel: Çocuklu aileler için adanın Doğu’sunda muhteşem plajlı bir her şey dahil oteli. İçerisinde pony parkı ve aqua park olduğu için genelde ailelerin tercihi, daha ekonomik bir otel.  

Adaya ulaşım ve ada içi ulaşım

 Bonus: Sauterelle”Cocco Locco”