24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
18.06.2021 04:30

Aşı sonrası yolculuk başlıyor

Dünya kapılarını seyahate aralıyor. Fakat her destinasyonun ayrı kural ve prosedürleri var

Yaklaşık bir buçuk yıldır yurtdışına seyahat edemiyoruz. Uzaklara gidenler, cruise sevenler, Asya aşıkları, Paris tutkunları, İtalya hayranları, interrail’e atlayıp sırt çantası ile seyahat edenler; uzun bir zamandır güzel ülkemizde arşınlanmadık yer bırakmadı. Bu durum, Karadeniz’den Kaş’a, Kapadokya’dan Mardin’e yurt içi turizm için olumlu bir gelişme olsa da hızlanan aşılar sonrası, yurt dışı seyahatleri yavaş yavaş başlayacak görünüyor.  Ben de bu hafta, hem dünyadaki birçok ülkenin “post Covid-19 dönemi” olarak adlandırılan turistik giriş koşullarını araştırdım ve size en sevdiğim ülkelerden oluşan bir Covid sonrası  seyahat rehberi hazırladım. Geçtiğimiz bir buçuk yıl içinde artan kur koşulları, aşı karnesi ve kullanamadan biten Schengen vizeleri sebebiyle AB ülkeleri şimdilik uzak bir ihtimal olarak görünse de; Fas’tan Ukrayna’ya, Karadağ’dan Latin Amerika’ya, Bosna Hersek’ten Gürcistan’a, Arnavutluk’tan Meksika’ya pek çok ülke; PCR testi ile kapılarını açmaya başladı bile.

Nereye nasıl seyahat edebileceğimizi anbean gösteren online harita için: www.skyscanner.com.tr/seyahat-kisitlamalari
Nereye nasıl seyahat edebileceğimizi anbean gösteren online harita için: www.skyscanner.com.tr/seyahat-kisitlamalari

Nereye gidebiliriz?

İngiltere: Fas: İran: Lübnan:  Bosna Hersek: K. Makedonya-Kosova-Arnavutluk-Karadağ:  Sırbistan:  Ukrayna: Maldivler: Arjantin: Dominik: Guatemala-Kolombiya: Meksika: Mısır: Japonya:  
Fas
Fas

AB ülkelerine seyahat koşulları

 Yunanistan:  Hırvatistan:  İspanya:  Polonya:   Portekiz:  
Almanya
Almanya

Vize başvuruları açılıyor

 

Dijital aşı kartı e-nabız ile nasıl alınır?

  • Öncelikle E-Nabız ekranına giriş yapın.
  • Giriş yaptıktan sonra “Keşfet” menüsü altındaki “Aşı Takvimi” sekmesine tıklayın. 
  • Açılan ekranda aşı takvimi görülecektir. Bu ekrandan aşı kartı indirmek için “Elektronik Aşı Kartını PDF Olarak İndir” butonuna basın.
  • Açılan dosyayı çıktı olarak alabilirsiniz.