02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
03.03.2023 04:30

Gezginin sürdürülebilir gezegen rehberi

Atlantik’in iki yakasındaki bazı kentler sadece sakinleri değil konukları için de kendilerini baştan yarattı. Hem yeşil hem özgün hem de temizler. Küçük adımlarla siz de bu çabalara katkı sağlayabilirsiniz

Gezegenimiz giderek kirleniyor. Dünya Ekonomik Forumu’nun verilerine göre, ağır sanayinin ürettiği sera gazı ve atıklarla başlayan bu kirlenme süreci madencilikten gıda üretimine, tarımdan ulaşıma kadar her alanda kendini gösteriyor. Evlerimizde ayrıştırmadığımız atıkların bile karbon salımında büyük payı var. Durum böyle olunca seyahatte de sürdürülebilirlik ve bilinçli gezgin kavramları bir trend olmaktan daha çok kaçınılmaz bir davranış biçimine dönüşüyor.

Turizmde gezginler kadar şehirlerin payına da düşen pek çok görev var. 2023 yılında, sürdürülebilir bir şehre seyahat etmek istiyorsanız geri dönüşüm hedeflerine adım adım ilerleyen, yenilenebilir enerji kullanan ve BM'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerini karşılamak için çaba harcayan birçok şehir var. Üstelik bu şehirlerin tümü, içinde huzurla yürümeniz ve kuş cıvıltıları içinde dinlenmeniz için harika yeşil alanlar da sunuyor.

İşte dünyanın en yeşil ve gezegene en saygılı şehirleri...