15 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
16.12.2022 04:30

Netflix’ten yeniler

Netflix en fazla çocuk içeriği üreten platform olmayı sürdürüyor. İşte son gelenlerden bazıları...

Hayaller Diyarı / Slumberland 9+

Bir deniz fenerinde yaşayan yetim bir genç kız Nemo, babasının ona anlattığı fantastik maceralar eşliğinde büyümüştür. Bir gün babası bir fırtına sonucunda denizde kaybolunca Nemo artık yaşamına sıkıcı bir iş insanı olan amcası ile devam etmek zorunda kalır. Bir gün daha önce babasından da duyduğu bir haritayı bulmasıyla babasının eski bir arkadaşı olan haydut Flip ile karşılaşması bir olur. Birlikte aksiyonu bol bir maceraya atılırlar. Bazı sahnelerde biraz şiddet var. Ailece izlenebilecek eğlenceli bir yapım.  

Babamın Ejderhası / My Father’s Dragon 6+
Bir taşra kasabasında annesiyle birlikte yaşayan Elmer adlı bir çocuk, annesinin bakkaliye dükkanında ona yardım ediyordur. Ancak ekonomik buhran yüzünden tüm varlıklarını kaybettiklerinde büyük şehre taşınmak zorunda kalırlar. Elmer konuşan bir kedi sayesinde vahşi hayvanlarla dolu bir adada tutsak kalmış bir ejderha olduğunu öğrenir. Elmer, ejderhayı kurtarıp onun üzerinden para kazanmak ve annesiyle yeni dükkan açmayı planlar. Paylaşmak, arkadaşlık, hoşgörü, cesaret, fedakarlık, değer vermek gibi temalarda pozitif mesajları olan iyi bir film.

Gizemli Vakalar / The Creature Cases  4+
Okul öncesi çocuklar için hayvanlar aleminde geçen heyecanlı dedektif hikayelerinden oluşan animasyon dizinin ilk sezonu hayli beğenilmişti. Geçtiğimiz hafta 2. sezonunun ilk bölümü geldi. Hayvanlar arasında yaşanan bir sürü gizemli vakaları araştıran HAYHA adlı organizasyonun iki genç yaman dedektifi Sam ve Kit bir Noel partisi hazırlığı sırasında geçmişe bir yolculuk yapıp Buz Devri’ndeki bazı mamutlarla karşılaşırlar.  
 
Bir Tuhaf Futbol Filmi/ The Soccer Football Movie  8+
İçinde futbol olan fantastik bir hikaye anlatsa da zayıf esprilerle dolu dengesiz bir animasyon film. Futbolu çok seven dört arkadaş ünlü futbol yıldızı Zlatan’la tanışırlar ancak o sırada çılgın bir bilim insanı ünlü bazı futbolcuların yeteneklerini çalmaya başlamıştır. Dört arkadaş Zlatan ve diğerlerini kurtarmaya çalışır. •